Nagy si po MS neoddýchne, v sobotu ho čaká Európsky pohár v diaľkovom plávaní

NETKY.SK • 1 August 2017, 12:27 • 2 min
Nagy si po MS neoddýchne, v sobotu ho čaká Európsky pohár v diaľkovom plávaní

BRATISLAVA - Slovenský reprezentant Richard Nagy dosiahol na nedávno skončenom svetovom šampionáte v plávaní v dlhom bazéne v maďarskej Budapešti výborný výsledok, keď vo svojej najsilnejšej disciplíne 400 m polohové preteky postúpil časom 4:15,69 min do finále. Z 8-členného štartovného poľa napokon skončil na poslednom 8. mieste, keď trať absolvoval za 4:16,33 min.

slovakia

left justify in out

Zverenec Russela Barbera nezlepšil svoj slovenský rekord a zároveň osobné maximum (4:13,87 min) z olympijských hier v Riu de Janeiro 2016 (9. miesto) a s výsledkom na MS nebol spokojný.

 

"Bolo to veľmi zlé. Chcel som plávať rýchlejšie ako doobeda, ale vôbec mi to nevyšlo. Trápil som sa tam od začiatku do konca. Vedel som, že vedľa mňa pláva 6 ľudí, ktorí to majú zaplávané pod 4:10 min, takže som očakával, že všetci pôjdu pod túto hranicu. Makal som, skončil za nimi, ale čas bol veľmi zlý. Zážitok je to fajn, ale nechcem chodiť na šampionáty pre zážitky. Chcel by som vo finále aj niečo zaplávať," vyjadril sa pre Slovenský rozhlas Nagy.

Dvadsaťštyriročný rodák zo Želiezoviec si finále aj napriek nelichotivému času napokon užil. "Atmosféra bola super. Maďari to vedia, plávanie majú ako národný šport. Cítil som sa ako futbalista, najmä keď v mojom finále povzbudzovali Verrasztóa. Bolo to počuť," prezradil ďalej Nagy. Najlepší slovenský plavec uplynulého roka vie, kde sú jeho rezervy. "Asi stále vo všetkom. Od motýlika, cez prsia, znak až po kraula. Na voľný spôsob som zrejme už nemal vytrvalosť, lebo som aj tento úsek zaplával pomaly a nevydržal som to."

Väčšina plavcov si po MS v Budapešti oddýchne, nie však Nagy. Úradujúci vicemajster Európy na 400 m polohové preteky vymení bazény za otvorenú vodu. "Odcestujem do španielskej Navie, kde sa v sobotu 5. augusta predstavím na Európskom pohári v diaľkovom plávaní. Ide sa tam 7,5 km a vzhľadom na to, že som si to minulú sezónu skúsil, tak by som si to teraz rád zopakoval. Pokúsim sa v diaľkovom plávaní znovu kvalifikovať na olympijské hry, tak nechcem potom rozprávať, že nemám skúsenosti. Nemôžem 4 roky nič nerobiť a potom prísť na kvalifikáciu a čudovať sa, aké to tam je. To už nechcem," zdôraznil Nagy. Okrem pretekov sa však chystá aj oddychovať, no mimo bazénov. "Pôjdem do Španielska a potom mám pár týždňov voľno. Budem sa stále hýbať, ale od plávania si dám na nejaké dva týždne pauzu. Koncom augusta sa vraciam do Sheffieldu," uzavrel 24-ročný slovenský plavec.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies