Nagy sa teší z dcérky aj z návratu do reprezentácie

NETKY.SK • 1 Apríl 2014, 16:53 • 2 min
Nagy sa teší z dcérky aj z návratu do reprezentácie

BANSKÁ BYSTRICA - Slovenský hokejový útočník Ladislav Nagy splnil, čo sľúbil. V utorok 1. apríla sa objavil na úvodnom zraze reprezentácie pred majstrovstvami sveta v bieloruskom Minsku (9. - 25. 5.).

slovakia

left justify in out

Šikovný útočník nereprezentoval svoju krajinu od MS 2011 v domácom prostredí, kde patril medzi najlepších hráčov výberu Glena Hanlona. V ďalších dvoch sezónach vinou zlej komunikácie už 34-ročný krídelník s osemročnými skúsenosťami z NHL nehral za Slovensko a bariéru s vedením reprezentačného tímu prelomili až teraz.

 

"Bolo to vtedy nedorozumenie, nechcem sa už k tomu vracať. Bolo to dávno a treba sa pozerať dopredu. Podstatné je, že mám chuť reprezentovať. Darilo sa mi aj počas sezóny v Jokerite Helsinki, preto sa teším, že som dostal pozvánku," povedal Nagy po príchode na zraz. 

 

Nagy, ktorý ročník začínal v Košiciach, odohral v tejto sezóne za Jokerit 36 zápasov so solídnou bilanciou 12 gólov a 20 asistencií. Bol štvrtým najproduktívnejším hráčom tímu, ktorý skončil svoju púť vo fínskej najvyššej súťaži v predkole play-off na štíte Hämeenlinny. Spája aj svoju budúcnosť s pôsobením vo fínskej metropole? 

 

"V Jokerite budujú nový tím pre Kontinentálnu hokejovú ligu. Ak si to budú v klube želať, rád tam zostanem. Nechám to na agenta, nech to vybaví," povedal Nagy. Majster sveta z Göteborgu 2002 priznal, že pozná takmer všetkých súčasných reprezentantov a teší sa, že po týždni oddychu po skončení klubovej sezóny si konečne "zamaká" v tréningu na ľade aj v posilňovni. Krátky relax využil doma najmä na to, aby strávil viac času s rodinou, keďže 17. apríla sa mu narodila dcérka. "Dával som si do poriadku menšie zranenia, ale najmä sa tešil z dcérky. Je to krásny pocit byť otcom. Malinká spinká celkom dobre, teším sa aj na častejšie kočíkovanie. Hlavné je, nech zostane zdravá," uzavrel v dobrej nálade Nagy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies