Nagy pri správe o Hlinkovej smrti neveriacky krútil hlavou

NETKY.SK • 14 September 2014, 20:59 • 2 min
Nagy pri správe o Hlinkovej smrti neveriacky krútil hlavou

BRATISLAVA - Hokejový útočník Ladislav Nagy len neveriacky krútil hlavou, keď sa v nedeľu večer po zápase Slovana Bratislava s Torpedom Nižnij Novgorod dozvedel od novinárov smutnú správu o tragédii kamaráta Miroslava Hlinku.

slovakia

left justify in out

Majster sveta 2002 Hlinka v nedeľu zomrel v Banskej Bystrici, pravdepodobne spáchal samovraždu. "Neverím, toto je šok. Úprimnú sústrasť celej jeho rodine. To je neuveriteľné, nemám slov. Bol to vynikajúci kamarát a super chalan," krútil hlavou Ladislav Nagy.

 

Na trenčianskeho rodáka Hlinku má útočník Slovana iba najlepšie spomienky. S niekdajším reprezentačným centrom prežil skvelé chvíle. "Bol to super chalan, zabávač, perfektný človek do kolektívu. Vedel každého rozosmiať, všetci sme s ním dobre vychádzali," spomínal Nagy. 

 

Obaja kamaráti sa naposledy stretli v auguste počas prípravného zápasu Slovana s Banskou Bystricou v Brezne. "Pred tým súbojom sme sa rozprávali. Bol v Bystrici asistentom trénera. Mal som z debaty s ním pocit, že je všetko v poriadku. Naozaj neviem, čo na to povedať. Je to skutočne veľký šok," dodal Ladislav Nagy. 

 

Reakcie hráčov na smrť bývalého slovenského hokejistu a majstra sveta z Göteborgu 2002 Miroslava Hlinku:
      
Martin Štrbák, obranca Košíc a bývalý Hlinkov reprezentačný spoluhráč: "Dozvedel som sa to v kabíne po zápase. Keď odíde zo sveta niekto, koho dobre poznáte, je to veľmi smutné. Neviem, čo bolo príčinou, no asi musel veľmi trpieť. Ľudia by takto zo sveta nemali odchádzať. Miro bol môj spolubývajúci na MS, keď sme sa v roku 2002 stali majstrami sveta a aj keď sme boli v Petrohrade. Zažili sme toho spolu veľa, získali sme spoločne tri cenné kovy. Ťažko mi je o tom rozprávať. Je to pre mňa šok, nemám na to slov."

 

Marek Kolba, obranca Martina a bývalý Hlinkov spoluhráč z Banskej Bystrice: "Mám z toho nepríjemné zimomriavky. Je mi to nesmierne ľúto. S Mirom som pôsobil v Banskej Bystrici takmer tri celé sezóny. Vždy, keď bol Miro v kabíne, bola tam veľká zábava. Chcem touto formou vyjadriť úprimnú sústrasť celej jeho rodine."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies