Nagy prekonal rekord, Listopadová do semifinále

NETKY.SK • 13 December 2013, 10:52 • 2 min
Nagy prekonal rekord, Listopadová do semifinále

HERNING - Slovenský plavec Richard Nagy berie univerzálnu disciplínu 400 m polohové preteky ako spestrenie, ale na majstrovstvách Európy v krátkom bazéne v dánskom Herningu v nej v piatok zlepšil vlastný národný rekord o vyše päť sekúnd.

slovakia

left justify in out

V rozplavbách obsadil solídne 15. miesto za 4:13,25 min (predtým 4:18,50), desiatku postupujúcich z rozplavieb do finále uzavrel Nemec Jacob Heidtmann (4:10,94).

"Super, teším sa z toho. Je to veľký posun, keďže 'polohu' sme trénovali minimálne, no na rozdiel od minulých rokov sme do prípravy zapojili aj ostatné plavecké spôsoby. Podľa môjho pocitu som určite zlepšil motýlika, musím si však pozrieť medzičasy, aby som videl, kde čo zlepšovať a kde to aspoň trochu stačí. Pre mňa je to spestrenie, zmena, príjemnejšie než vždy plávať iba kraula. Nie je to podľa mňa najťažšia disciplína, ale rozhodne jedna z najzaujímavejších," povedal krátko po dohmate 20-ročný zverenec Gabriela Barana, na ktorého ktorého jeho doména 1500 m voľný spôsob ešte len čaká. 

Katarína Listopadová časom 1:00,94 min obsadila 10. priečku v rozplavbách 100 m polohové preteky a s prehľadom postúpila do 20-členného semifinále. Osobný rekord si zlepšila o šesť stotín sekundy. "Bolo to lepšie ako včera. Ráno sa pláva ťažšie, popoludní by to mohlo byť ešte rýchlejšie. Po znaku som obracala ako prvá, ale to je u mňa známe, že delfín a znak sú super, potom však prídu na rad prsia a je zle. Dúfam, že v semifinále ešte zlepším," povedala 20-ročná plavkyňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies