Nagy odmieta Junckerov zámer mať eurokomisára pre znižovanie byrokracie

NETKY.SK • 14 Júl 2014, 15:43 • 2 min
Nagy odmieta Junckerov zámer mať eurokomisára pre znižovanie byrokracie

BRATISLAVA - Zámer designovaného predsedu Európskej komisie Jeana-Clauda Junckera vytvoriť post nového eurokomisára pre znižovanie byrokracie je politicky nešťastný krok.

slovakia

left justify in out

Myslí si to europoslanec József Nagy (Most-Híd). "Považujem to za nepotrebný krok," povedal Nagy.
     

Znižovanie byrokracie má mať podľa neho na starosti priamo úrad predsedu komisie. Nastavené ciele by mali podľa akčného plánu dosiahnuť jednotlivé rezorty pod vedením komisárov. "Tento svoj návrh predložím aj kandidátovi na predsedu Európskej komisie, pánovi Junckerovi," dodal Nagy.
     

Napriek rozdielnemu pohľadu na boj s byrokraciou podporí Junckera vo voľbe predsedu Európskej komisie. Podľa Nagya je totiž zárukou plnenia priorít EPP, ktorých súčasťou sú aj priority strany Most-Híd na európskej úrovni.
     

Nagy vyzdvihol snahu o európsku sociálnu politiku. Podporovať podľa neho treba konkurencieschopnosť európskych zamestnávateľov a znižovanie cien energetických vstupov. Významným cieľom je podľa neho aj reindustrializácia Európy. Nagy je tiež za obnovu domáceho potravinárskeho priemyslu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies