Nagy o Ledeckej: Trénuje s chlapmi, aj tak pláva

NETKY.SK • 6 August 2015, 11:54 • 2 min
Nagy o Ledeckej: Trénuje s chlapmi, aj tak pláva

KAZAŇ - Vo všetkých troch doterajších finále na plaveckých MS v dlhom bazéne v ruskej Kazani brala zlatú medailu, dvakrát sa postarala o zlepšenie svetového rekordu na najdlhšej trati.

slovakia

left justify in out

Osemnásťročná Katie Ledecká, Američanka s českými koreňmi, predvádza absolútnu dominanciu predovšetkým na krauliarskej tisícpäťstovke. V utorňajšom finále ju zvládla za 15:25,48 min, strieborná Novozélanďanka Lauren Boylová dohmatla až takmer 15 sekúnd po nej.

 

"Tá ženská je anomália," rozhovoril sa o Ledeckej elitný slovenský vytrvalec Richard Nagy, ktorý najdlhšiu bazénovú disciplínu zvládol dosiaľ najrýchlejšie za 15:07,29. "Je veľká, vysoká, má strašnú silu a skvelú techniku. Myslím si, že ako jediná pláva takým štýlom ako väčšina chlapov. Dýcha na jednu stranu a ide efektívnejšie ako ostatné baby."

 

Najmä osemkilometrové tréningy a približne 3500 km naplávaných ročne spravili z Ledeckej skutočnú šampiónku. "Trénuje s chlapmi v Nations Capital Swim Club, tam naháňa amerických borcov-olympionikov. Tá intenzita je teda u nej o čosi väčšia než u jej konkurentiek. Tie naplávané kilometre sú normálne na jej úrovni. Taká Španielka Belmonteová ich zvláda aj štyritisíc ročne, Maďarka Hosszúová aj viac. O ostatných veľa neviem. Je to však asi viac ako ja," pridal s úsmevom 22-ročný Nagy, ktorý má jasnú predstavu o tom, aký odstup od Ledeckej by si v porovnaní osobných maxím rád zachoval vo svojej dominantnej disciplíne: "Čo najväčší." Pre porovnanie: slovenský národný rekord Veroniky Kolníkovej z apríla 2011 má hodnotu 17:18,67.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies