Nagy nemyslí na medailu z MS, hoci časom už nie je ďaleko

NETKY.SK • 20 Október 2014, 13:04 • 2 min
Nagy nemyslí na medailu z MS, hoci časom už nie je ďaleko

BRATISLAVA - Slovenský plavecký reprezentant Richard Nagy sobotňajším časom 14:38,64 min na krauliarskej tisícpäťstovke v rámci pretekov "Plzenské sprinty" v Plzni vážne vstúpil do hry o výborné umiestnenie na decembrových majstrovstvách sveta v krátkom bazéne v katarskej Dauhe (3. - 7. decembra).

slovakia

left justify in out

Na šampionáte v Istanbule 2012 bral Faerčan Pál Joensen bronz za 14:36,93, čiže ak Nagyovi vydrží forma, môže po troch finálových účastiach na tohtoročných augustových ME v dlhom bazéne v Berlíne (1500 a 800 m v. sp. a 400 m pol. pret.) dosiahnuť niečo "veľké" aj v dvadsaťpäťke.

 

"Čas v Plzni prekvapil rovnako mňa aj trénera. Neviem, či tam bol kratší bazén, alebo mi pustili prúd (smiech). Skutočne som zostal zaskočený. Veď to boli preteky v plnej príprave, len minulý týždeň som sa vrátil z náročného sústredenia s českou reprezentáciou a ani následné dni neboli jednoduché. Dúfam preto, že to nebolo to najlepšie, čo túto sezónu zaplávam," rozhovoril sa pre agentúru SITA 21-ročný vytrvalec. Doterajšie vlastné a zároveň národné maximum 14:55,97 z vlaňajších majstrovstiev Európy v dánskom Herningu si zverenec Gabriela Barana zlepšil o ohromujúcich 17,33 sekundy. "'Svet' je o mesiac a pol, pokúsim sa ten čas ešte stlačiť." O medaile z MS nepremýšľa - zatiaľ. "Keby sa plávanie neposúvalo, tak áno, mal by som šancu. MS v krátkom bazéne sú aj o tom, kto na ne z favoritov príde a kto nie. Číňan Sun Jang tam nechodí, takisto Američania posielajú 'béčkovú' reprezentáciu. Konkurencia je tam menšia než na šampionáte v dlhom bazéne, aj tak si však myslím, že na medailu bude treba plávať pod 14:30," domnieva sa plavec bratislavského klubu J&T Sport Team. 

 

Svetový rekord na najdlhšej trati v krátkom bazéne drží bývalý austrálsky vytrvalecký fenomén Grant Hackett, ktorý ju na domácom šampionáte v Perthe 7. augusta 2001 zvládol za14:10,10 min. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona