Nagy na krátkej polohovke so slovenským rekordom

NETKY.SK • 26 Júl 2017, 11:18 • 2 min
Nagy na krátkej polohovke so slovenským rekordom

Budapešť – Slovenský plavec Richard Nagy vytvoril v stredajších rozplavbách na 200 m polohové preteky na MS v Budapešti nový slovenský rekord 2:01,78 minúty. Zverenec trénera Russela Barbera ale ani tak v silnej konkurencii nepostúpil do elitnej semifinálovej šestnástky, klasifikovali ho na konečnom 24. mieste.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročný Nagy prekonal vlastné doterajšie národné maximum 2:03,13, ktoré vytvoril pred vyše rokom na mítingu v Pardubiciach. Podarilo sa mu to o viac ako jednu sekundu (1,35). Úradujúci vicemajster Európy na dvojnásobnej trati túto svoju najsilnejšiu disciplínu bude v Duna Aréne plávať až v nedeľu v posledný deň šampionátu.

 

Slovenská plavkyňa Katarína Listopadová sa nepresadila v rozplavbách na 50 m znak. Časom 28,68 sekundy ju klasifikovali na 29. pozícii a zostala tak pred bránami šestnásťčlenného finále. Listopadovej slovenský rekord na tejto trati má hodnotu 28,23. Najrýchlejší čas v rozplavbách dosiahla Číňanka Fu Jüan-chuej (27,21).

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies