Nagy mal ťažké srdce na českého rozhodcu, choroba mu vysala energiu

NETKY.SK • 17 Máj 2014, 09:51 • 2 min
Nagy mal ťažké srdce na českého rozhodcu, choroba mu vysala energiu

MINSK - Ladislav Nagy bol smutným hrdinom piatkového súboja hokejových MS so Švédskom (1:3). Práve dve vylúčenia krídelníka prvého slovenského útoku dostali v úvodnej tretine severanov na koňa, z ktorého už do konca zápasu nezosadli.

slovakia

left justify in out

Nagy putoval za fauly v útočnom pásme dvakrát na trestnú lavicu, odkiaľ smutne sledoval dva presilovkové góly súpera. Švédi sa nimi dostali do vedenia, ktoré už z rúk nepustili, hoci Slováci ešte zápas v druhej tretine zdramatizovali. Podľa Nagya boli vylúčenia v oboch prípadoch neopodstatnené.     
      

"Prvýkrát som korčuľoval po odrazenom puku, ktorý som chcel pretlačiť do bránky a rozhodca mi zapískal seknutie brankára. Pri druhom vylúčení som sa hráča ani poriadne nedotkol, na ľad spadol ochotne sám. Bol som veľmi nahnevaný," krútil hlavou skúsený útočník. Nagy mal ťažké srdce najmä na verdikty hlavného arbitra Vladimíra Šindlera. "Pískal všetko. Nerozumiem prečo takýto zápas viedol český rozhodca," hneval sa.
      

Podľa Nagya pôsobili Slováci v úvode príliš zakríknuto. "V prvej tretine sme sa akoby báli hrať, mali sme pred Švédmi príliš veľký rešpekt. V prestávke sme si v šatni povedali, že všetko je to najmä o korčuľovaní. Zlepšili sme nasadenie, odohrali sme druhú tretinu dobre, ale v tej poslednej nám zrejme došli sily," priznal.
      

V slovenskej kabíne sa v týchto dňoch šíri nepríjemná viróza. Nevyhol sa jej ani Nagy, ktorý sa napriek zlému zdravotnému stavu rozhodol proti Švédom nastúpiť. "Už večer pred zápasom som cítil, že niečo na mňa 'lezie'. Celý deň som preležal na hotelovej izbe. Viacerí chalani hrali so sebazaprením, máme 'chytené' hrdlá. Ja osobne som sa v zápase veľmi vytrápil, chýbala mi energia, cítil som únavu. Musím si dať v noci tabletku na vypotenie."
      

Ostrieľaný útočník, ktorý uplynulú sezónu dohral v Jokerite Helsinki, verí, že sa mužstvo zo zdravotných ťažkostí rýchlo vylíže. "Choroba sa prejavila na našom výkone, proti Švédom sa bez korčuľovania hrá veľmi ťažko. Musíme si teraz odpočinúť a dať sa nejako dokopy. Máme pred sebou veľmi dôležitý zápas s Talianskom, ktorý musíme zvládnuť," dodal so štyrmi gólmi zatiaľ najlepší strelec slovenského tímu na turnaji.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies