Nagy má pred poslednými zápasmi obavy z vysokých prehier

NETKY.SK • 17 Február 2015, 16:37 • 2 min
Nagy má pred poslednými zápasmi obavy z vysokých prehier

BRATISLAVA - Na hráčov Slovana Bratislava čakajú posledné tri zápasy v Kontinentálnej hokejovej lige v tejto sezóne a útočník Ladislav Nagy má pred nimi veľké obavy.

slovakia

left justify in out

V súčasnom stave potrebuje podľa jeho slov mužstvo prežiť tieto duely, keďže v Slovane je na záver sezóny už málo hráčov a viacerých trápia zranenia. V ostatnom čase odišli viacerí kvalitní hokejisti a proti klubom KHL je v tomto stave úspechom prijateľný výsledok. "Belasí" nastúpia v stredu proti Dinamu Riga, v nedeľu 22. februára privítajú SKA Petrohrad a na záver základnej časti v utorok 24. februára Jokerit Helsinki. Lotyšský tím už stratil nádej na play-off, Petrohrad a Jokerit sú popredné mužstvá celej súťaže.

 

"Pravdupovediac, nechceme, aby sme dostali v posledných stretnutiach ´latu´ - výprask v domácom prostredí. My tu prežívame, nemáme hráčov, hráme na tri päťky. Je to veľmi ťažké pre nás. Musíme prežiť tieto posledné zápasy. Snažíme sa, aby sme neprehrali vysoko a nedostali opäť takú vysokú ´latu´ ako s CSKA, po ktorej si z nás robia ´srandu´. To nie je naša chyba, snažíme sa hrať, ale keď nie sú hráči, potom je to skutočne ťažké. Máme veľa zranených, nemá kto hrať. Sám so zvedavý, ako to bude zajtra vyzerať, možno budeme mať 2,5 päťky. Budeme hrať, aby sme prežili," povedal po utorkovom tréningu Ladislav Nagy. 

 

V Slovane zostáva na posledné tri stretnutia v ročníku devätnásť hráčov - dvaja brankári, šesť obrancov a jedenásť útočníkov. Na zozname zranených sú Tomáš Starosta, Patrik Luža a Václav Nedorost. 

 

O najproduktívnejšieho hráča Slovana bol v závere európskeho prestupového obdobia obdobia záujem zo Švédska či Fínska. Bratislavský tím ho však neuvoľnil. "Je to škoda, viacerí chceli odísť. Ak by mal klub podpísaných aspoň juniorov, pokojne sme mohli odísť a oni by sa to snažili so cťou dohrať, ako sa píše v médiách. Takto skutočne neviem. Sám som zvedavý, ako budeme v stredu hrať. Skutočne iba prežívame," doplnil Nagy. 

 

Slovan na stredajší zápas s Dinamom Riga vykorčuľuje v netradičných fialových dresoch. Súboj venuje klub Združeniu na pomoc detskej onkológii. Fialová farba sa vo svete všeobecne používa v kampaniach na zvýšenie povedomia o onkologických ochoreniach a reprezentuje nádej na vyzdravenie. V minulom ročníku hral Slovan vo fialovom proti Jaroslavľu a vyhral 5:3. Aj tohtoročné dresy pôjdu do dražby na pomoc Združeniu na pomoc detskej onkológie, pred rokom dosiahla suma z aukcie 10-tisíc eur. Časť výťažku zo vstupného na súboj s Rigou i dražby pôjde na zlepšenie podmienok pre detských onkologických pacientov na Klinike detskej hematológie a onkológie, ako aj na rekonštrukciu priestorov detskej chirurgie v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou na bratislavských Kramároch, kde sa liečia deti z celého Slovenska. Informuje o tom klubový web. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies