Naftogaz upozornil na možné narušenie tranzitu plynu

NETKY.SK • 13 August 2014, 17:37 • 2 min
Naftogaz upozornil na možné narušenie tranzitu plynu

KYJEV - Ukrajinská štátna plynárenská spoločnosť Naftogaz vyhlásila, že európske firmy by mali skúmať možnosť nákupu plynu na rusko-ukrajinských hraniciach a upozornila na potenciálne narušenia dodávok pre spor o cenu plynu.

slovakia

left justify in out

"Naftogaz považuje za svoju povinnosť, aby upozornil európskych partnerov na možné riziká," uviedla firma vo vyhlásení, ktoré zverejnila v stredu. Naftogaz však zároveň dodal, že ukrajinské sankcie voči Rusku nemusia viesť k "automatickým sankciám" voči ruskej plynárenskej spoločnosti Gazprom. 

 

Naftogaz sa v pondelok vyjadril, že sankcie by mohli niektorým firmám obmedziť možnosť prepravovať plyn cez ukrajinské územie alebo im to vôbec nedovoliť. Nespomenul však konkrétne Gazprom. "Hlavná idea je taká, že tranzit by mohol pokračovať bez problémov, ak sa bude plyn kupovať na našich východných hraniciach, povedzme, európskymi firmami," povedala hovorkyňa Naftogazu pre Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies