Naftogaz chce 12-mesačný kontrakt na ruský plyn

NETKY.SK • 10 Apríl 2015, 13:56 • 2 min
Naftogaz chce 12-mesačný kontrakt na ruský plyn

RUSEL - Ukrajina chce s Ruskom uzavrieť dlhodobejší kontrakt, ktorý krajine zabezpečí dodávky ruského zemného plynu v najbližšom zimnom období.

slovakia

left justify in out

Uviedol to v piatok generálny riaditeľ štátnej energetickej firmy Naftogaz Andrij Kobolev. Na podmienkach 12-mesačného kontraktu by sa mohli Kyjev a Moskva podľa neho dohodnúť v rámci trojstranných rokovaní Ukrajiny, Ruska a Európskej únie, ktoré sa uskutočnia v pondelok v Berlíne.

 

"Preferovali by sme čo najskoršie podpísanie (kontraktu). Pre najbližšie tri mesiace je situácia viac alebo menej stabilná," uviedol Kobolev na tlačovej konferencii. Doplnil tým svoje skoršie vyjadrenie, že podpis 12-mesačného kontraktu očakáva v pondelok. 

 

Tento mesiac Ukrajina podpísala dohodu, na základe ktorej má počas druhého kvartála platiť Rusku zvýhodnenú cenu 248 USD za tisíc metrov kubických zemného plynu. Zástupcovia Ukrajiny, Ruska a Európskej komisie (EK) sa 14. apríla v Berlíne stretnú na ďalšom kole rozhovorov o dodávkach plynu Ukrajine. Podľa komisie sa na stretnutí bude hovoriť o cene za ruský plyn, objemoch dodávok, ako aj o finančnej pomoci Ukrajine. Posledné kolo trojstranných rokovaní sa uskutočnilo v Berlíne 20. marca. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies