Nafta zlacnela, ale Student Agency zdražuje lístky na Slovensko

NETKY.SK • 4 Marec 2016, 11:12 • 2 min
Nafta zlacnela, ale Student Agency zdražuje lístky na Slovensko

PRAHA - Ceny nafty v Českej republike za ostatný rok klesli o takmer štvrtinu, na cene cestovných lístkov v autobusoch to však nie je vidno. Najväčší komerčný autobusový dopravca v Česku - Student Agency dokonca chystá zdražovanie. Od apríla zvýši ceny časti autobusových lístkov na Slovensko. Vyplýva to z nového cenníka, ktorý firma zverejnila na svojich stránkach. Informovali o tom na webe české noviny Mladá fronta Dnes.

slovakia

left justify in out

Podľa tohto denníka z 20 slovenských miest, kam Student Agency z Česka jazdí, zvýši cenu lístkov do 12. Väčšinou ide o zdraženie o 10 až 20 korún. Na rovnakej úrovni však ostane cena lístkov z Prahy do Bratislavy, Žiliny, Košíc alebo Trenčína.

Firma zdraženie označuje za miernu revíziu cien, vysvetľuje ho rastúcimi nákladmi, napríklad na personál, ktoré prevýšili úspory z nafty.

 

"Ceny nafty, ktoré v uplynulých mesiacoch výraznejšie klesli, síce prinášajú úspory, ale treba vziať do úvahy, že celková nákladová záťaž má rastúci trend aj pri zohľadnení nižšej ceny pohonných látok. Ide napríklad o naše investície do ľudských zdrojov, vozového parku a služieb," povedala riaditeľka autobusovej dopravy Ivana Kašická. Podľa nej na niektorých úsekoch, predovšetkým z Brna, došlo, naopak, k zlacneniu. "Na linke Praha-Košice naďalej zostávajú ceny našich cestovných lístkov najnižšie na trhu," dodala.

 

Lacná nafta hrá dopravcom do karát. Kým pri zdražovaní pohonných látok ide cena cestovných lístkov väčšinou hore, pri zlacnení neplatí, že zamieri nadol. Dopravcovia to vysvetľujú aj tým, že musí pridať viac vodičom.

 

(1 EUR = 27,057 CZK)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies