Nadšený Fish: Chcel som to ešte raz zažiť

NETKY.SK • 18 August 2015, 08:42 • 2 min
Nadšený Fish: Chcel som to ešte raz zažiť

CINCINNATI - Americký tenista Mardy Fish už raz takmer ukončil kariéru, ale teraz si doprial ešte jej mierne predĺženie, a vyplatilo sa mu.

slovakia

left justify in out

Bývalý svetový hráč číslo 7 zdolal v 1. kole dvojhry na podujatí ATP World Tour Masters 1000 v Cincinnati Srba Viktora Troického presvedčivo 6:2, 6:2 a zaznamenal prvé víťazstvo na hlavnom profesionálnom okruhu po bezmála dvoch rokoch. Víťaz zahral deväť es a využil štyri z ôsmich brejkových príležitostí. V 2. kole má právo vyzvať svetovú dvojku a čerstvého šampióna turnaja v Montreale Brita Andyho Murrayho. "Som nadšený, chcel som ešte raz zažiť ten víťazný pocit. Bol to môj najlepší výkon za ostatné dva roky," vravel 33-ročný Fish po triumfe nad 20. hráčom rebríčka Troickým.

 

Fish mal pred časom problémy s nepravidelným srdcovým rytmom a záchvatmi paniky. Dlhodobo berie lieky, ktoré nevysadil ani teraz pred začiatkom turnaja v Cincinnati. V Ohiu štartuje vďaka voľnej karte, keďže v rebríčku je momentálne až na 1034. mieste. Voľnú kartu by mal dostať aj na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku, kde ho čaká už definitívne ukončenie kariéry. "Spomínam si na marec 2012, keď som sa obával aj o svoj život. Zobudil som sa v noci na to, že srdce mi bije ako zvon. Bolo to 170 až 190 úderov za minútu. Prepadol som panike. Myslel som si, že umieram," vrátil sa k nepríjemnému zážitku Fish, ktorého citoval denník Washington Post.

 

Nasledovala elektrofyziologická liečba a úprava srdcového rytmu. Fish sa vrátil do súťažného diania, na US Open 2012 postúpil do osemfinále, ale na zápas proti Rogerovi Federerovi nenastúpil. Srdce ho opäť neposlúchalo. Päť dní potom musel čakať, kým si mohol sadnúť do lietadla a dopraviť sa domov. Nasledovala dlhočizná prestávka. Od septembra 2013 až doteraz odohral na hlavnom okruhu ATP iba dva zápasy, jediné víťazstvo zaznamenal nad Rusom Jevgenijom Donským vo Winston-Saleme v auguste 2013.

 

Fish v kariére vyhral 6 turnajov vo dvojhre a 8 vo štvorhre, Na olympijských hrách v Aténach 2004 si v singli senzačne vybojoval striebro.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona