Nadšenci turizmu otvoria letnú sezónu v Poloninách exkurziou na náučnom chodníku

NETKY.SK • 25 Máj 2018, 17:50 • 2 min
Nadšenci turizmu otvoria letnú sezónu v Poloninách exkurziou na náučnom chodníku

STAKČÍN – Exkurziou na trase náučného chodníka Osadné, Udava a Balnica otvoria nadšenci turizmu a prírody symbolicky letnú sezónu v najseverovýchodnejšom národnom parku (NP) na Slovensku. Absolvuje ju približne 50 ľudí.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom informovala Iveta Buraľová zo Správy NP Poloniny v Stakčíne, ktorá je spolu so Spolkom priateľov Východných Karpát v Snine organizátorom akcie. Podujatie sa uskutoční v nedeľu 27. mája.

 

"Jej poslaním je vylákať ľudí z domovov, pripraviť im nedeľu v príjemnom prírodnom prostredí, aby sa stále oboznámili s nejakou časťou, územím NP Poloniny," vysvetlila Buraľová s tým, že sa na nej zúčastňujú všetky vekové kategórie. Cestou do Osadného sa zastavia v prírodnej rezervácii Hostovické lúky, kde budú môcť zhliadnuť rozkvitnuté kosatce sibírske. Okruh spomínanej trasy je dlhý približne sedem kilometrov.

 

"Exkurzia je pre ľudí zaujímavá aj tým, že sa na nej zúčastňujú aj odborní pracovníci, ktorí majú pripravené sprievodné slovo. Bude tam lesník, pretože nazrieme do prírodnej rezervácie Udava, potom tam bude dendrológ a anorganička," priblížila Buraľová. Pre deti sú pripravené aktivity, súťaže a hry. "Každý odchádza s nejakým malým suvenírom," doplnila. Súčasťou akcie je aj prehliadka krypty vojakov z 1. svetovej vojny v obci Osadné.

 

Podujatie sa koná pri príležitosti dní národných a karpatských parkov. "V prípade nepriaznivého počasia sa presúva na náhradný termín," upozornila Buraľová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona