Nadrozmerné vozidlá na zvolenských sídliskách už nezaparkujú: Mesto vydalo zákaz

NETKY.SK • 22 November 2017, 10:36 • 2 min
Nadrozmerné vozidlá na zvolenských sídliskách už nezaparkujú: Mesto vydalo zákaz

BANSKÁ BYSTRICA – Vedenie mesta Zvolen sa rozhodlo riešiť problémy s parkovaním na sídliskách vylúčením nadrozmerných vozidiel spod okien bytových domov.

slovakia

left justify in out

Mesto opatrenia na posledných dvoch sídliskách zavedie ešte v priebehu novembra.

Zvolenský magistrát si od opatrení sľubuje uvoľnenie časti parkovacích miest, čo by mohlo pomôcť predovšetkým v najproblémovejších uliciach sídlisk. Opatrenie už zaviedlo mesto na sídlisku Západ a neskôr na sídlisku Podborová. Keďže si obyvatelia tento krok pochvaľujú, rozhodli sa na magistráte urobiť to aj na zvyšných sídliskách. „Vieme, že situáciu okolo parkovania tým úplne nevyriešime, no v dnešnej situácii je každé jedno miesto dobré. Verím, že týmto opatrením aspoň sčasti pomôžeme obyvateľom ďalších dvoch sídlisk,“ uviedla primátorka Zvolena Lenka Balkovičová. Už o pár dní tak budú musieť byť pozornejší vodiči dodávkových vozidiel na sídliskách Sekier a Zlatý potok.

„Na vjazdoch do sídlisk budú umiestnené zónové dopravné značky zakazujúce parkovať autám nad päť metrov v čase od 16:00 do 7:00 v pracovných dňoch a nepretržite v dňoch pracovného pokoja,“ informoval referent dopravy zvolenského magistrátu Dušan Gdovin. Výnimku tvorí odstavenie nadrozmerných vozidiel pre účely poskytovania dopravných či remeselníckych služieb od 7:00 do 16:00 v pracovných dňoch na nevyhnutný čas. „Obyvatelia sa tak nemusia obávať, že by dostali pokutu napríklad pri prerábaní bytu,“ objasnil náčelník zvolenskej mestskej polície Juraj Chabada. „V prvých dňoch mienime vodičov porušujúcich nové pravidlo na sídliskách Sekier a Zlatý Potok iba upozorňovať, ak to nepomôže, zhruba po dvoch týždňoch budeme musieť pristúpiť k finančnému postihu,“ dodal Chabada.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies