Nádherný príbeh: Bezdomovec zachránil pred mrazom mladý pár, zmenili mu život

NETKY.SK • 16 Január 2017, 09:28 • 2 min
Nádherný príbeh: Bezdomovec zachránil pred mrazom mladý pár, zmenili mu život

LONDÝN – Život sa ku každému občas zachová kruto a preto si ľudia musia pomáhať. Voči ľuďom na ulici majú mnohí predsudky, no sú aj takí, ktorí im dajú šancu.

slovakia

left justify in out

Mladý britský pár v Covent Garden v Londýne zmeškal posledný vlak domov a celú noc tak museli prečkať v mrazivom počasí, keďže vlakovú stanicu zatvorili.

 

Charlotte Ellis a Taylor Waldon sa triasli v zime, nemali kam ísť a pred nimi boli ešte dlhé hodiny do príchodu vlaku.

 

Po nejakej dobe Charlotte za chrbtom začula mužský hlas, ktorý povedal: "Môžete si požičať môj kabát a prikryť sa, ak chcete. Dnes v noci je veľmi zima." Charlotte ihneď ponuku prijala a prisadla si pod kabát k mužovi menom Joey.

 

img

Charlotte Ellis a Taylor Waldon

Zdroj: Facebook

 

Uvedomili, že Joey musí takto mrznúť každý deň a rozhodli sa, že ho tam nenechajú.

 

"Nikto si nezaslúži byť v takýchto podmienkach. Nehovorím, že by ste mali veriť každému, koho stretnete na rohu ulice, ale podľa čoho usúdime, komu dôverovať?" povedala Charlotte. Joye si spočiatku myslel, že srandujú, keď mu ponúkli, aby s nimi išiel domov a odmietal.

 

„Povedal som mu, že ak s nami nepôjde, nepôjdeme ani my a budeme tam mrznúť s ním,“ povedal Taylor. Joey sa napokon nechal presvedčiť.

 

Kúpili mu lístok na vlak, potom dostal sprchu, mohol sa oholiť a zobrali ho na indické jedlo.

 

"Rozprávali sme sa celé hodiny, vymenili si životné príbehy a okamžite sa z nás najlepší priatelia," povedala Charlotte pre Mirror. "Všetci moji priatelia a rodina si spočiatku mysleli, že sme sa blázni a mysleli na najhoršie. Keď ho potom spoznali, všetci si ho obľúbili, pretože je úprimný a taký naozajstný chlap."

 

Kamaráti mu potom darovali nové oblečenie a pomohli mu zohnať prácu. Joey pohovor úspešne absolvoval a začína nový život.

 

"Len preto, že je niekto bezdomovec neznamená, že je horší človek ako vy. Áno, niektorí sú drogovo závislí alebo alkoholici, ale nemôžete kvôli tomu odsúdiť všetkých,“ dodáva Charlotte.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies