Nadežda Savčenková vyhlásila hladovku

NETKY.SK • 23 Marec 2018, 16:22 • 2 min
Nadežda Savčenková vyhlásila hladovku

KYJEV - Poslankyňu Najvyššej rady obviňujú z prípravy teroristického činu a štátneho prevratu na Ukrajine. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Poslankyňa najvyššej rady Nadežda Savčenková, ktorá je zadržaná od štvrtka pre podozrenie z prípravy štátneho prevratu na Ukrajine, vyhlásila hladovku.

 

Počas súdneho konania o výbere trestu, ona vyhlásila, že začne hladovať od piatku. "Bolo prijaté politické rozhodnutie na moje zadržanie. Ak zostanem vo väzení, potom im ukážem, čo je to národ Ukrajiny a čo je hrdina. Od dnešného dňa začínam hladovať," vyhlásila Savčenková.
   

Vo štvrtok, najvyššia rada odobrala imunitu Savčenkovej a dala súhlas na jej zadržanie. Generálna prokurátura ju obviňuje zo siedmich článkov trestného zákona Ukrajiny, vrátane tajnej dohody s cieľom organizovať a uskutočniť štátny prevrat na Ukrajine, organizácie pokusu o život verejných činiteľov, organizácie teroristického činu, podpore teroristických činností, a tiež z nedovoleného zaobchádzania so zbraňami.
     

V piatok na súde Savčenko vyhlásila, že spomedzi všetkých obvinení prokuratúry je pravdou len jej pohŕdanie vrchným velením Ukrajiny a nespokojnosť so sociálnou situáciou. "Zo všetkého, čo práve povedali, pravda je len v jednom: nevážim si ani prezidenta, ani najvyššiu radu... Toto podporuje 98% Ukrajincov, krorí ma tiež považujú za hrdinku Ukrajiny. Donecká a Luhánska národná republika nie sú žiadne teroristické organizácie. Toto je dočasne obsadené územie, kde žijú obyčajní ľudia," vyhlásila ona po tom, ako prokurátor prečítal obvinenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona