Nádejným rodičom poradia odborníci na Turné plodnosti

NETKY.SK • 23 Jún 2013, 13:47 • 2 min
Nádejným rodičom poradia odborníci na Turné plodnosti

BRATISLAVA - Páry, ktoré majú problémy s počatím, ale nielen tie, sa budú môcť počas nadchádzajúceho týždňa poradiť s odborníkmi na Turné plodnosti.

slovakia

left justify in out

Edukačná roadshow prednášok a konzultácií pre budúcich rodičov bude v posledný júnový týždeň po štvrtýkrát v Bratislave (25. 6.), Banskej Bystrici (26. 6.) a Košiciach (28. 6.). Občianske združenie Bocian chce týmto spôsobom prinášať overené informácie o reprodukčnom zdraví, vyšetreniach, možnostiach i rizikách liečby, úprave životosprávy, či zdravom tehotenstve. Podujatie je podľa organizátorov príležitosťou overiť si množstvo informácií, často zavádzajúcich, ktoré nádejní rodičia získavajú na internete. "Je to zvláštne, za normálnych okolností je splodenie dieťaťa intímnou záležitosťou, ktorá sa odohráva v spálni. Každý šiesty pár musí vyhľadať pomoc, netušia však, kde začať a zbytočne podstupujú mnohé náročné, invazívne a drahé zákroky či vyšetrenia. Čím skôr získajú overené informácie, tým vyššia je ich šanca na rodičovstvo," povedala predsedníčka OZ Bocian Denisa Priadková. Tohtoročné Turné plodnosti predstaví tiež nové možnosti genetických vyšetrení a testov. Záujemcovia sa budú môcť porozprávať aj s reprodukčnou genetičkou, ktorá sa venuje kvalite spermií či diagnostike genetických porúch. Budú k dispozícii aj informácie o pohlavných ochoreniach a ich dopadoch na reprodukčné zdravie, ako aj o súvislosti medzi plodnosťou a výživou. Témou bude aj súvislosť medzi tehotenstvom a zdravou ústnou dutinou. Turné plodnosti sprevádza 5. vydanie Predmaterskej knižky a 4. vydanie Pasu plodnosti, unikátnych a vyhľadávaných publikácií Občianskeho združenia Bocian.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies