Nádej nikdy nezomiera: Mladý bezdomovec vsadil na hudbu, dostala ho z ulice

NETKY.SK • 23 November 2015, 16:04 • 2 min
Nádej nikdy nezomiera: Mladý bezdomovec vsadil na hudbu, dostala ho z ulice

MANCHESTER - Mladý bezdomovec vytrénoval svoje hudobné schopnosti v predajni Apple-u a jeho život sa úplne zmenil. Sam Kirkpatrick sa stal bezdomovcom pred siedmymi rokmi keď dovŕšil 18 rokov, nedokázal sa o seba postarať a nemal nikoho kto by mu pomohol.

slovakia

left justify in out

Napriek každodenným trápeniam a boju o prežitie chodieval do predajne Apple-u v obchodnom dome Arndale a používal vystavené Mac-ky na tréning a rozvoj svojho hudobného talentu. Ako informovali britské noviny The Manchester Evening News mladík natočil videoklip, ktorý má na YouTube stále viac a viac pozretí. Samovi sa napokon podarilo dostať z ulice a nasťahovať sa do vlastného bytu. Teraz spolupracuje s charitatívnou organizáciou Fixers, ktorá pomáha mladým ľuďom v núdzi.

 

“Vidím ako v uliciach pribúda mladých ľudí. Dobre poznám život, ktorému musia každý deň čeliť," povedal Kirkpatrick. “Hudba ma drží pri živote. Je to asi jediný spôsob ako filtrovať hnev a vyjadriť čo skutočne cítim,” vysvetlil. "Každý deň sú na ulici nové tváre. V hospote kde som zvykol spávať to bolo preplnené. Ľudia bojujú o miesto pod strechou každú noc," opísal situáciu. "Predtým ako som sa spojil s Fixers, nikto mi neveril. Zápasil som so životom a takmer som stratil nádej. Teraz chcem všetkým ukázať, že nádej tam vždy je, nezáleží na tom kde ste. A keď som to dokázal ja, dokážu to aj ostatní."

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies