Nadalovmu strýkovi Cibulková pripomína Rafu

NETKY.SK • 24 Január 2014, 15:29 • 2 min
Nadalovmu strýkovi Cibulková pripomína Rafu

MELBOURNE - Tenisové osobnosti, ktoré v Melbourne sledujú záver úvodného grandslamového turnaja sezóny sa zhodujú - Dominika Cibulková má šancu vo finále proti Číňanke Na Li. Ich zaujímavé názory prináša aj server denníka SME.

slovakia

left justify in out

"Pripomína mi Rafu. Silová hra a útok. Ale synovcovi vždy hovorím - zvíťazí ten, kto dá o jednu loptu viac dovnútra. Ak toto Dominika dokáže, zvíťazí aj vo finále. Jej šance na titul vidím veľmi sľubne,“ cituje sme.sk slová Nadalovho strýka a zároveň trénera Toniho. Zatiaľ čo Cibulková bude bojovať o svoj prvý grandslamový titul vo dvojhre v sobotu, Rafael Nadal sa o deň neskôr postaví proti Stanislasovi Wawrinkovi s cieľom získať druhý austrálsky a celkovo štrnásty triumf na prestížnych turnajoch veľkej tenisovej štvorky.

Američan Andre Agassi svojho času dominoval na Australian Open štyrikrát a jeden z jeho vtedajších trénerov Brad Gilbert Cibulkovej adresoval veľké slová chvály pred finále: "Videl som ju pred vyše mesiacom v príprave na Boca Raton na Floride u Evertovej, prišla s obrovským tímom. Som očarený jej silou. Taká malá a toľko razancie. Čo sa od nej mnohé môžu učiť, je sebadôvera. Na rozdiel od mnohých menších hráčok útočí a páli. Finále je úplne otvorené," povedal Gilbert.

Aj chorvátsky tenisový bombardér nedávnej minulosti Goran Ivaniševič pripomína, že je radosť pozerať na súčasnú hru Cibulkovej plnú agresivity a víťazných úderov z oboch strán. Dominiku však varuje, aby príliš neuvažovala nad tým, že ju čaká prvé veľké finále. Musí pustiť z hlavy, že ide o veľký zápas.

"Pamätám sa na svoje prvé grandslamové finále vo Wimbledone. Mal som vyhrať, ale hlavu som mal inde, bol som ohúrený a podľahol som Agassimu. Chcel som zahrať príliš dobre. To netreba. Stačí pokračovať v tom, čo viete, a predstaviť si obyčajný zápas," radí Cibulkovej Ivaniševič. Wimbledon napokon vyhral až v roku 2001 ako 30-ročný po troch neúspešných finálových pokusoch.

Slovenskú hráčku za výkony v Melbourne chváli aj známy tenisový analytik Eurosportu a sedemnásobný grandslamový šampión Švéd Mats Wilander. "Jej skóre ma prekvapuje, ale účasť vo finále nie. Má skvelý tím, tvrdo pracuje v úplnej pohode, kiež by jej to vydržalo aj do finále,“ povedal Wilander pre sme.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies