Nadalov vydarený návrat na obľúbenú antuku

NETKY.SK • 12 Február 2016, 11:19 • 2 min
Nadalov vydarený návrat na obľúbenú antuku

BUENOS AIRES - Španielsky tenista Rafael Nadal vo štvrtok v Buenos Aires zvládol návrat na svoj obľúbený povrch. V osemfinálovom 2. kole antukového turnaja ATP World Tour 250 Argentina Open zdolal domáceho rekonvalescenta Juana Monaca dva razy 6:4. Na úvod mal ako jednotka podujatia voľný žreb.

slovakia

left justify in out

"Som šťastný z víťazstva. Začiatok bol náročný. Juan je dobrý hráč a miestna vysoká vlhkosť vzduchu to komplikovala. Som rád, že som to zvládol," povedal podľa webu Asociácie tenisových profesionálov (ATP) po repríze vlaňajšieho miestneho finále Nadal (vtedy uspel 6:4, 6:1), ktorý trikrát prišiel o podanie a len v prvom sete urobil 15 nevynútených chýb.

Tridsaťjedenročný 55. muž renkingu Monaco hral na svojom prvom turnaji po polročnej výluke. V auguste podstúpil operáciu pravého zápästia. Šampión v Buenos Aires zo sezóny 2007 nastúpil so vzájomnou bilanciou 0:6 z mečbalom ukončených konfrontácií, pričom v 14 setoch dovedna uhral iba 18 gemov. Jediný úspech dosiahol skrečom rivala v sezóne 2007 na "harde" v Cincinnati.

Dvadsaťdeväťročný ľavoruký Malorčan Nadal, aktuálne šiesty vo svetovom rebríčku, hral prvý raz od 19. januára, keď v 1. kole melbournských grandslamových Australian Open podľahol v piatich setoch krajanovi Fernandovi Verdascovi. Na sypký podklad sa postavil premiérovo od augustového Hamburgu, kde získal titul. V piatkovom štvrťfinále bude čeliť Talianovi Paolovo Lorenzimu. "Je to silný hráč a začneme skoro popoludní. Bude veľmi horúco. Čakám náročný duel," povedal Nadal, ktorý má z antuky 47 trofejí, o dve zaostáva za rekordom Argentínčana Guillerma Vilasa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies