Nadala aj v Riu limitovalo zápästie

NETKY.SK • 15 August 2016, 10:26 • 2 min
Nadala aj v Riu limitovalo zápästie

RIO DE JANEIRO - Španielskeho tenistu Rafaela Nadala aj na olympijských hrách v Riu de Janeiro sužovalo zranené ľavé zápästie. Bolesť vraj pociťoval pri forhende, pri bekhende a na podaní bolo všetko v poriadku. Štrnásťnásobný grandslamový šampión to prezradil v nedeľu po prehre s Kei Nišikorim v zápase o bronz.

slovakia

left justify in out

"Nepochybne to bol v každom smere pozitívny týždeň, odohral som množstvo hodín a zápästie sa mi nezhoršilo," povedal Nadal. Do tohto podujatia naposledy hral 26. mája na parížskom antukovom grandslamovom Roland Garros. V 2. kole zdolal Argentínčana Facunda Bagnisa, ale na 3. kolo proti krajanovi Marcelovi Granollersovi-Pujolovi nenastúpil pre problémy so zápästím dominantnej ľavej ruky. Odvtedy pauzoval a ešte aj po prílete do Brazílie zvažoval, či nastúpi na olympijskú dvojhru. V deblovej súťaži to napokon dotiahol s Marcom Lópezom až k zlatu, v singlovej zostal tesne bez medaily. "Bol som príliš unavený, Kei hral výborne počas celého zápasu. Nebol som stopercentný a proti hráčovi, ako je Nišikori, je v takom stave vyhrať takmer nemožné. Ale snažil som sa a chcel by som sa mu poďakovať za skvelý zápas," vyjadril sa k súboju o bronz Nadal. Na otázku, či je jeho výkon na olympijských hrách v Riu príkladom toho, že môže opäť hrať na najvyššej úrovni, odvetil: "Nie. Bol som pripravený vyhrať Roland Garros, no musel som odstúpiť. Vyhral som v Monte Carle, v Barcelone, bol v semifinále v Indian Wells. Bol som blízko k triumfu nad Djokovičom v Ríme, hral som na vysokej úrovni, ale musel som prestať pre zranenie zápästia. Keď prestanete uprostred sezóny, je to vždy náročné. Ostatní hráči idú ďalej, udržujú si rytmus a vy si ten svoj musíte znovu nájsť. Verím, že tento týždeň mi pomôže v napredovaní." Ohľadom jeho šancí na olympijských hrách roku 2020 v Tokiu nebol prehnane optimistický: "Želám si tam byť. Dúfam v to, ale musím byť realista. Uvidím, ako sa to všetko bude vyvíjať zo dňa na deň, turnaj po turnaji, rok po roku. Som si vedomý, že moja kariéra trvá už veľmi dlho. V takom služobnom veku je ťažké niečo významné docieliť. Mojou túžbou je naďalej hrať, robiť to, čo milujem, teda hrať tenis, ale prioritou je zostať zdravý. Ak som zdravý, môžem vyhrávať."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona