Nadal zdolal vo finále turnaja v Toronte Tsitsipasa a získal 80. titul

NETKY.SK • 13 August 2018, 08:41 • 2 min
Nadal zdolal vo finále turnaja v Toronte Tsitsipasa a získal 80. titul

Toronto- Španielsky tenista Rafael Nadal vybojoval svoj 80. titul na okruhu ATP. Vo finále dvojhry na turnaji ATP v Toronte zdolal Gréka Stefanosa Tsitsipasa v dvoch setoch 6:2 a 7:6 (4).

slovakia

left justify in out

Najvyššie nasadený Nadal tak získal piaty titul v tejto sezóne, prvý na tvrdom povrchu.

V tomto roku sa už tešil štyrikrát na antuke - na Roland Garros, v Monte Carle, v Barcelona a v Ríme. Na podujatiach ATP World Tour Masters 1000 má v kariére na konte už 33 titulov. Rogers Cup vyhral štvrtýkrát v histórii (Toronto 2008, Montreal 2005 a 2013).

 

"Šnúru na tvrdých povrchoch som odštartoval skvelým spôsobom. Keby mi to niekto povedal pred dvoma týždňami, neuveril by som," povedal Nadal pre agentúru AP.

 

"Triumfovať tu v Toronte je pre mňa veľmi dôležité, turnaj Masters 1000 nevyhráte každý deň. Som naozaj šťastný." Nadal zároveň oznámil, že vynechá ďalší turnaj Masters v Cincinnati, aby si oddýchol a pripravil sa na US Open.

 

Tsitsipas pri jedinej predchádzajúcej účasti vo finále turnaja na okruhu ATP prehral v apríli tohto roka v Barcelone rovnako s Nadalom. Grék práve v nedeľu oslávil svoje 20. narodeniny, v Toronte predtým vyradil štyroch hráčov z Top 10 svetového rebríčka za sebou.

 

Postupne zostali na jeho rakete Dominic Thiem, Novak Djokovič, Alexander Zverev a Kevin Anderson. V rebríčku sa posunul z 27. na 15. pozíciu.

 

dvojhra - finále:

Rafael Nadal (1-Šp.) - Stefanos Tsitsipas (Gréc.) 6:2, 7:6 (4)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona