Nadal žaluje francúzsku expolitičku, vysúdené peniaze dá na charitu

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 21:41 • 2 min
Nadal žaluje francúzsku expolitičku, vysúdené peniaze dá na charitu

MANACOR - Španielsky tenista Rafael Nadal žaluje bývalú francúzsku političku za ohováranie a v prípade, že uspeje, venuje vysúdené peniaze na charitu. Informovala agentúra dpa.

slovakia

left justify in out

Piaty muž svetového rebríčka ATP podal žalobu na exministerku zdravia, mládeže a športu Roselynu Bachelotovú, ktorá ho obvinila z užívania dopingu. Bachelotová pre Francúzsku televíziu povedala, že Nadal v roku 2012 nehral sedem mesiacov pre zakrytie dopingu, aj keď mal oficiálne zranené koleno. "Všetci poznáme slávne zranenie Rafaela Nadala, keď nehral sedem mesiacov. Určite to bolo pre pozitívny dopingový test," povedala. Neskôr svoje tvrdenia vysvetľovala tým, že informácie čerpala z tenisových kruhov a tlače.

 

Nadala tieto tvrdenia poriadne nahnevali a deň po tom, ako vyhral deviatykrát v kariére antukový turnaj ATP v Barcelone, podal na expolitičku žalobu na súde v Paríži. Španiela bude zastupovať francúzsky právnik Patrick Maisonneuve.

 

"V tomto prípade si chcem chrániť svoju integritu a imidž športovca. Zároveň chcem predísť tomu, aby niekto prostredníctvom médií bez dôkazu obviňoval iných a navyše z toho vyviazol bez trestu," uviedol Nadal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies