Nadal vo štvrťfinále dvojhry proti domácemu Roddickovi

NETKY.SK • 9 September 2011, 15:45 • 2 min
Nadal vo štvrťfinále dvojhry proti domácemu Roddickovi

Nadal vo štvrťfinále dvojhry proti domácemu Roddickovi

slovakia

left justify in out


      New York 8. septembra (TASR) - Španielsky tenista Rafael Nadal sa prebojoval do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Obhajca titulu zvíťazil v osemifnále na centrálnom dvorci Arthura Asha ako nasadená dvojka nad Luxemburčanom Gillesom Mullerom v troch setoch 7:6 (2), 6:1 a 6:2. Duel v stredu v prvom sete za stavu 0:3 z pohľadu Nadala prerušili pre dážď.
      Na začiatku štvrtkovej dohrávky Nadal vyrovnal na 4:4 a vynútil si tajbrejk, v ktorom jasne dominoval, keď Mullerovi dovolil uhrať iba jedinú loptičku. Od začiatku druhého dejstva Španiel ovládol dvorec, kvalitne podával i returnoval a často nepripravené útoky Luxemburčana nekompromisne trestal úspešnými obhodeniami. Nadal nadviazal na triumf nad Luxemburčanom z Roland Garros v Paríži. V súboji o semifinále nastúpi proti domácemu Američanovi Andymu Roddikovi. Šampión z roku 2003 v osemfinále zdolal Nadalovho krajana a nasadenú päťku Davida Ferrera v štyroch setoch 6:3, 6:4, 3:6 a 6:3.
      Po postupe medzi elitnú osmičku Nadal poďakoval divákom. "Ďakujem vám, že ste prišli a povzbudzovali ste ma. Včera to bol pre všetkých ťažký deň. Viem, že ste veľmi chceli vidieť kvalitný tenis, no podmienky boli nebezpečné, preto sme odmietli pokračovať v zápase. Kurty boli po daždi rozmočené a riziko zranenia príliš veľké. Som rád, že sa dnes počasie umúdrilo a mohli sme zápas dohrať," povedal Nadal.      
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies