Nadal víťazstvom na Roland Garros ohúril tenisový svet, zarobil si aj rozprávkový balík

NETKY.SK • 11 Jún 2018, 08:57 • 2 min
Nadal víťazstvom na Roland Garros ohúril tenisový svet, zarobil si aj rozprávkový balík

Paríž - Rafael Nadal ziskom jedenásteho titulu na Roland Garros ohúril tenisový svet, no dosiahol aj ďalší míľnik. V zárobkoch prekročil hranicu 100 miliónov dolárov.

slovakia

left justify in out

Španiel doteraz zarobil 100,251.598 dolárov, v historickom rebríčku mu patrí tretie miesto za Rogerom Federerom (116,222.182) a Novakom Djokovičom (110,854.762).

Úspech 32-ročného Nadala zarezonoval po celom svete a obdiv mu vyjadrilo množstvo známych osobností na sociálnych sieťach.

 

"Čo chceš, aby som na toto povedal? Po jedenástykrát si vyhral Roland Garros! Si veľký!" napísal brankár Iker Casillas, ku ktorému sa pridali ďalší futbaloví kolegovia Marc Bartra, Daniel Ceballos, Sergio Ramos, Marco Asensio, Roberto Soldado či bývalý reprezentant Španielska Aitor Karanka. Obdivom však nešetrili ani súperi Nadala Juan Martin Del Potro, Diego Schwartzman či bývalý tenista Guillermo Vilas.

 

Svojho krajana oslavovali na Twitteri aj šampión v MotoGP Marc Marquez, jazdec Formuly 1 Fernando Alonso či cyklista Alberto Contador. "Si nezastaviteľný, jedenástym titulom v Paríži si ukázal, že neexistuje nikto väčší," napísal herec Antonio Banderas. Jedenásty Nadalov triumf na parížskej antuke si nenechal ujsť priamo medzi divákmi ani bývalý francúzsky futbalový reprezentant Zinedine Zidane s manželkou.

 

Nadal zaznamenal celkovo 17. grandslamový titul. Na čele je s 20 trofejami z podujatí veľkej štvorky Švajčiar Roger Federer, ktorý rovnako ako vlani vynechal celú antukovú sezónu. Medzi oboma je takmer 5-ročný rozdiel. Iba čas ukáže, či to Nadalovi bude stačiť, aby sa v historických tabuľkách dostal pred fenomenálneho Švajčiara.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona