Nadal si lieči chrbát kmeňovými bunkami

NETKY.SK • 10 November 2014, 08:19 • 2 min
Nadal si lieči chrbát kmeňovými bunkami

BRATISLAVA - Španielsky tenista Rafael Nadal je po zdravotnej stránke známy najmä problémami s kolenami, v tejto sezóne pauzoval od 1. júla do konca septembra vinou zápästia nedominantnej pravej ruky a v pondelok mu odstránili slepé črevo, ale témou je v súvislosti s niekdajším lídrom svetového rebríčka aj chrbát.

slovakia

left justify in out

Strýko a zároveň tréner "Rafu" Toni Nadal totiž pre denník AS prezradil, že 28-ročný Malorčan podstupuje už od turnaja vo švajčiarskom Bazileji regeneráciu chrbtice kmeňovými bunkami. Metóda si vyžaduje päť týždňov bez záťaže, 14-násobný grandslamový šampión sa vráti k plnohodnotnému tréningu až v decembri.

Nadal mal problémy s chrbtom napríklad počas finále januárových melbournských Australian Open proti Švajčiarovi Stanovi Wawrinkovi. Toni Nadal spätne uviedol, že kurírovanie chrbta kmeňovými bunkami by uskutočnili už po Wimbledone, ak by vtedy vedeli, že zápästie napokon nepustí Španiela na US Open. "Zbytočne sme stratili čas," povedal Toni. 

 

Nadal sa síce kvalifikoval na koncosezónny šampionát ATP World Tour Finals (9. - 16. novembra), ale v Londýne nehrá. Práve titul z "Masters" je posledným veľkým, ktorý chýba v jeho zbierke. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona