Nadal sa vráti na post svetovej jednotky, v Pekingu postúpil do finále

NETKY.SK • 5 Október 2013, 16:06 • 2 min
Nadal sa vráti na post svetovej jednotky, v Pekingu postúpil do finále

PEKING - V pondelok vystrieda na mužskom tróne Srba Novaka Djokoviča, zverenca slovenského trénera Mariána Vajdu.

slovakia

left justify in out

Španielsky tenista Rafael Nadal sa v pondelok vráti na post svetovej jednotky a na mužskom tróne vystrieda Srba Novaka Djokoviča. Osemnásobný šampión Roland Garros sa v sobotu prebojoval do finále dvojhry na turnaji ATP 500 v Pekingu, keď jeho semifinálový súper Čech Tomáš Berdych zápas skrečoval za stavu 2:4 a 15:40 v prvom sete pre bolesti chrbta.

Nadal na harde v tomto roku stále nenašiel premožiteľa a svoju víťaznú sériu natiahol na 21 zápasov. Španiel prišiel o pozíciu lídra svetového rebríčka 4. júla 2011 deň po tom, ako Djokovič triumfoval vo Wimbledone. Prvýkrát vystúpil na mužský Olymp 18. augusta 2008 a vydržal na ňom 46 týždňov. Siedmeho júna 2010 opäť prevzal žezlo po Švajčiarovi Rogerovi Federerovi a svetovému rebríčku kraľoval ďalších 56 týždňov.

Prežívam fantastický rok

Nadal má po návrate na dvorce po pauze zavinenej zranením kolena skvelú formu, vyhral Roland Garros i US Open a v Pekingu môže získať už svoj jedenásty tohtoročný titul. "Prežívam fantastický rok, nepochybne jeden z najlepších v mojej profesionálnej tenisovej kariére. Vrátiť sa späť na čelo svetového  rebríčka po vyše polročnej pauze zavinenej zranením kolena je pre mňa niečo výnimočné. Som pyšný na to, čo budem opäť svetovou jednotkou. Ešte viac som však hrdý na tvrdú prácu a výsledky, ktoré viedli k tomu, že opäť zasadnem na trón. Jednotka je predsa len iba číslo," povedal pre akreditované médiá Nadal, ktorý v nedeľňajšom finále nastúpi proti víťazovi druhého semifinále Djokovičovi. Najvyššie nasadený hráč turnaja si poradil s Francúzom Richardom Gasquetom poľahky v dvoch setoch 6:4 a 6:2.

Poklona od Berdycha

Berdych sa na konci piateho gemu nechal ošetrovať, po návrate na dvorec odohral iba päť výmien a následne zápas skrečoval. "Ledva dokážem sedieť, stáť i chodiť. Ide o nové zranenie. Pri pokuse zahrať bekhendový slajz som pocítil prudkú bolesť a postupne sa to zhoršovalo," povedal pre oficiálnu stránku ATP rodák z Valašského Meziříčí, ktorý zložil Nadalovi kompliment. "Je neuveriteľné, v akom krátkom čase po pauze zavinenej zranením kolena sa Rafovi podarilo vrátiť na post svetovej jednotky. Zaslúži si veľké uznanie."   

dvojhra - semifinále:
Rafael Nadal (2-Šp.) - Tomáš Berdych (4-ČR) 4:2 - skreč
Novak Djokovič (1-Srb.) - Richard Gasquet (5-Fr.) 6:4, 6:2

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies