Nadal sa vo štvrťfinále Roland Garros stretne s Wawrinkom

NETKY.SK • 4 Jún 2013, 09:14 • 2 min
Nadal sa vo štvrťfinále Roland Garros stretne s Wawrinkom

PARÍŽ - Španielsky tenista Rafael Nadal sa suverénnym spôsobom prebojoval do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros.

slovakia

left justify in out

Obhajca titulu v osemfinále ako nasadená trojka zdolal Japonca Keia Nišikoriho hladko v troch setoch 6:4, 6:1, 6:3 a dal si pekný darček k pondelňajším 27. narodeninám. Vo štvrťfinále sa stretne s deviatym nasadeným Švajčiarom Stanislasom Wawrinkom, ktorý po veľkej dráme zdolal domáceho Richarda Gasqueta 6:7 (5), 4:6, 6:4, 7:5 a 8:6.

Sedemnásobný šampión z parížskej antuky mal s najlepším ázijským hráčom problémy iba v prvom sete, keď Nišikori držal s favoritom krok v dlhých výmenách od základnej čiary a nerobil toľko nevynútených chýb. Od začiatku druhého dejstva Nadal zobral opraty zápasu pevne do svojich rúk a bez problémov postúpil medzi elitnú osmičku.

Nadal dostal po skočení duelu s Nišikorim na dvorci Philippa Chatriera od organizátorov narodeninovú tortu s nápisom "Všetko najlepšie" a kyticu kvetov. "Teší ma, že som dnešný zápas zvládol v troch setoch. V porovnaní s minulými zápasmi som hral konštantnejšie. V dôležitých momentoch som hral dostatočne agresívne a dokázal som si pomôcť podaním. Osláviť narodeniny na centri v Paríži, to je pre mňa niečo výnimočné," povedal v prvom interview priamo na dvorci Španiel, ktorý má na Roland Garros impozantnú bilanciu 56:1.

Wawrinka otočil s Gasquetom nepriaznivý stav 0:2 na sety a v rozhodujúcom dejstve vydrel triumf 8:6. "Bol to bláznivý zápas. Richard ma prinútil predviesť môj najlepší tenis a ja som ho ukázal. Bola tu atmosféra ako na daviscupovom zápase a ani poriadne neviem ako som to otočil. Budem tu hrať premiérovo vo štvrťfinále, takže si tento pocit užívam," tešil sa po zápase Švajčiar.

Dvojhra mužov - 4. kolo (osemfinále): 
Novak Djokovič (Srb.-1) - Philipp Kohlschreiber (Nem.-16) 4:6, 6:3, 6:4, 6:4 
Rafael Nadal (Šp.-3) - Kei Nišikori (Jap.-13) 6:4, 6:1, 6:3 
Stanislas Wawrinka (Švaj.-9) - Richard Gasquet (Fr.-7) 6:7 (5), 4:6, 6:4, 7:5, 8:6 
Tommy Haas (Nem.-12) - Michail Južnyj (Rus.-29) 6:1, 6:1, 6:3 

Dvojice vo štvrťfinále dvojhry mužov (zhora podľa "pavúka"): 
Novak Djokovič (Srb.-1) - Tommy Haas (Nem.-12) / bilancia: 4:3 
Rafael Nadal (Šp.-3) - Stanislas Wawrinka (Švaj.-9) / bilancia: 9:0 
Tommy Robredo (Šp.-32) - David Ferrer (Šp.-4) / bilancia: 2:6 
Jo-Wilfried Tsonga (Fr.-6) - Roger Federer (Švaj.-2) / bilancia: 3:9



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona