Nadal sa teší na Rio de Janeiro vrátane antuky na OH 2016

NETKY.SK • 15 Február 2014, 15:31 • 2 min
Nadal sa teší na Rio de Janeiro vrátane antuky na OH 2016

RIO DE JANEIRO - "Táto krajina je výnimočná a dúfam, že si vychutnám čerstvú skúsenosť," povedal španielsky rekonvalescent po problémoch s chrbtom.

slovakia

left justify in out

Španielsky tenista Rafael Nadal sa už nevie dočkať štartu na premiérovom ročníku turnaja ATP World Tour 500 Rio Open presented by Claro hdtv v brazílskom Riu de Janeiro (dotácia 1 454 365 USD, antuka). Líder svetového rebríčka naposledy hral 26. januára, vo finále melbournských grandslamových Australian Open aj vinou zranenia chrbta senzačne prehral so Švajčiarom Stanislasom Wawrinkom a následne chýbal vo Frankfurte v daviscupovom osemfinále proti Nemcom aj tento týždeň v Buenos Aires.


"Mám dobré pocity pred vystúpením v Brazílii, uvedomujem si skvelé spojenie s miestnymi fanúšikmi. Táto krajina je výnimočná a dúfam, že si vychutnám čerstvú skúsenosť," citovala internetová stránka Asociácie tenisových profesionálov 27-ročného Malorčana, ktorý v roku 2005 získal v brazílskom Costa do Sauípe svoj druhý singlový titul z hlavnej profesionálnej úrovne. Medzičasom ich má na konte 61. Vlani sa Nadal práve v Južnej Amerike vrátil do diania po 7-mesačnej zdravotnej výluke, bol vo finále v čilskom Viňa del Mare a presadil sa v brazílskom Sao Paule. 

 

"Keď som v roku 2005 triumfoval v Costa do Sauípe, bol som na začiatku zbierania úspechov. Napokon som si v tej sezóne pripísal 11 trofejí. Vlani som v Sao Paule hral krátko po jednom z najvážnejších zranení a víťazstvo posilnilo moju sebadôveru," pripomenul Nadal, ktorý by si v Riu rád zahral aj na OH 2016: "Ťažko predvídať, čo sa udeje za dva a pol roka, ale spočíva v tom jedna z mojich dlhodobých motivácií. O to viac, že sa bude hrať na antuke." Španiel triumfoval pod piatimi kruhmi v roku 2008 na tvrdom povrchu v Pekingu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona