Nadal: "Tretí set bol katastrofa, Tsonga si výhru zaslúžil"

NETKY.SK • 26 November 2011, 02:43 • 2 min
Nadal: "Tretí set bol katastrofa, Tsonga si výhru zaslúžil"

Nadal: "Tretí set bol katastrofa, Tsonga si výhru zaslúžil"

slovakia

left justify in out

img

Francúzsky tenista Jo-Wilfried Tsonga sa stal tretím semifinalistom dvojhry na prestížnom Turnaji majstrov v londýnskej O2 aréne. V priamom súboji o postup zdolal vlaňajšieho finalistu Španiela Rafaela Nadala v troch setoch 7:6 (2), 4:6, 6:3 a v B-skupine obsadil druhé miesto za suverénnym Švajčiarom Rogerom Federerom.
V prvom sete si Tsonga i Nadal držali svoje podania a tak na rad prišiel tajbrejk. V skrátenej hre jasne dominoval Francúz, ktorý kvalitne servoval a na sieti predviedol niekoľko skvelých volejov. V druhom dejstve Nadal zlepšil servis i returny a získal ho vo svoj prospech, keď za stavu 5:4 prelomil súperovo podanie. V rozhodujúcom sete mal však opäť navrch Tsonga. Po rýchlom brejku si vybudoval náskok 3:1 a za stavu 5:3 premenil pri Nadalovom servise po víťaznom forhende hneď prvý mečbal.
Nadal po vyradení z turnaja hodnotil zápas s Tsongom s rozpačitými pocitmi: "Dnes som nehral veľmi dobre. V prvom a druhom sete som síce nehral ani vyslovene zle, ale ak chcete vyhrávať zápasy takéhoto rangu, musíte hrať výborne. A ja som dnes nič špeciálne neukázal. Tretí set už bol katastrofa. Súperovi želám veľa šťastia, dnes si zaslúžil vyhrať viac ako ja," povedal médiám 25-ročný Španiel, ktorý od jeho júnového šiesteho titulu na Roland Garros v sérii nevyhral žiadny titul.
Na druhej strane panovala u Tsongu veľká radosť. "Hral som skvelý tenis," vyjadril sa Francúz, ktorý si pred súbojom pozrel vzájomný zápas s roku 2008, keď na Australian Open tiež Nadala pokoril. "Pozeral som to a hovoril som si 'Wow. Mal som oveľa viac energie, tvrdšie som udieral a behal rýchlejšie, na kurte som bol ale blázon' Tento rok som už vyzretejší."

B-skupina:
Jo-Wilfried Tsonga (Fr.) - Rafael Nadal (Šp.) 7:6 (2), 4:6, 6:3

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies