Nadal pôjde na operáciu, skúsi však nevynechať Londýn

NETKY.SK • 8 Október 2014, 18:50 • 2 min
Nadal pôjde na operáciu, skúsi však nevynechať Londýn

ŠANGHAJ - Španielsky tenista Rafael Nadal pôjde so zapáleným slepým črevom pod skalpel. Skúsi však nechýbať na koncosezónnom výberovom šampionáte ATP World Tour Finals od 9. novembra na tvrdom povrchu v hale O2 Arena v Londýne.

slovakia

left justify in out

"Áno, vyžaduje si to zákrok. Konzultoval som stav s mojím lekárom v Španielsku a on mi povedal, že operácia je nevyhnutná. Napriek tomu by som rád štartoval na 'Masters'. Uvidíme, ako to dopadne. Teraz je situácia pod kontrolou, ale vysvetlili mi, že riziko je priveľké, keď tam ten zápal raz už bol. Nechcem, aby sa to stalo v januári v Austrálii, prípadne neskôr počas Indian Wells či Miami alebo dokonca na Roland Garros. Urobíme to teda do konca roka, potešila by ma však možnosť odkladu až po ATP World Tour Finals," cituje web Sports Illustrated Nadala, ktorý v stredu pri svojom vstupe do turnaja ATP World Tour Masters 1000 Rolex v čínskom Šanghaji nestačil na takisto ľavorukého krajana Feliciana Lópeza. 

 

Dvadsaťosemročný ľavoruký Malorčan minulý piatok vo štvrťfinále v Pekingu prehral z náskoku setu a brejku so slovenským kvalifikantom Martinom Kližanom, cez víkend ho začal sužovať apendix. Nadal dostal antibiotiká, z nadčasového hľadiska však konzervatívna liečba nebude stačiť. 

Pre Nadala bol minulotýždňový turnaj v Pekingu návratom na súťažné dvorce po trojmesačnom výpadku pre zranenie zápästia na pravej ruke. Španiel pauzoval od 1. júla, keď v osemfinále Wimbledonu nestačil na Austrálčana Nicka Kyrgiosa. Následne premaródoval celú letnú zámorskú sériu turnajov na tvrdom povrchu vrátane newyorských grandslamových US Open. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies