Nadal po triumfe na US Open:"Nechcem hovoriť o útoku na Rogerov rekord"

NETKY.SK • 14 September 2010, 11:17 • 2 min
Nadal po triumfe na US Open:"Nechcem hovoriť o útoku na Rogerov rekord"

Nadal po triumfe na US Open:"Nechcem hovoriť o útoku na Rogerov rekord"

slovakia

left justify in out

img

Španielsky tenista Rafael Nadal získal po finálovom víťazstve na US Open deviaty grandslamový titul v kariére a v historickej tabuľke sa zaradil na siedme miesto. O prípadnom útoku na rekord Švajčiara Rogera Federera, ktorý vyhral 16 podujatí veľkej štvorky, však hovoriť nechcel.
      "Myslím si, že hovoriť teraz o tom, či som lepší alebo horší ako Roger, je stupídne. Počet získaných grandslamových titulov hovorí zatiaľ jasne pre Rogera," zdôraznil Nadal, ktorý ako siedmy hráč v histórii zavŕšil kariérny Grand Slam. Vyhrať v jednom roku Roland Garros, Wimbledon i US Open sa v Open ére podarilo iba Austrálčanovi Rodovi Laverovi v roku 1969.
      Nadal pretavil v turnajový titul hneď prvú finálovú účasť v Nes Yorku. V dueloch o grandslamový titul má skvelú bilanciu 9:2, jediné dve prehry mu na posvätnej wimbledonskej tráve uštedril Federer. "Som veľmi šťastný, lebo vo finále proti Novakovi som odohral môj najlepší zápas na US Open v doterajšej kariére. Forma kulminovala v pravý čas. US Open je podľa mňa najťažší grandslamový turnaj na svete, vládnu tu špecifické podmienky. Dlho mi trvalo, kým som moju hru dokázal prispôsobiť tomuto povrchu, aj odskok loptičiek je iný ako na ostatných turnajoch," dodal Španiel.
      Po úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open by mnohí nevsadili na Nadala ani deravý groš. Španiel sa herne i výsledkovo trápil a málokto počítal s tým, že by v tomto roku mohol vyhrať zostávajúce tri podujatia s prívlastkom Major. "Pred desiatimi mesiacmi mnohí tvrdili, že Nadal už nikdy nebude to, čo býval, teraz hovoria o mne ako o najväčšom tenistovi všetkých čias...Keď sa vám podarí vrátiť späť na vrchol, iba vtedy si uvedomíte, aké je ťažké získavať tituly. V uplynulých mesiacoch som výrazne popracoval na podaní, ktoré bolo na US Open mojou veľkou zbraňou. Je to veľká zmena, pretože si v kritických chvíľach dokážem pomôcť servisom. Dokážem hrať oveľa agresívnejšie a aj na returne som oveľa pokojnejší. Je ešte veľa vecí, ktoré môžem zlepšiť, predovštkým volej a postavenie na kurte. Oprozi minulému roku som sa ohromne zlepšil, no ešte stále sú tam rezervy. Nemôžem o seba povedať, že som dokonalým hráčom a tenisovým géniom," uzavrel Nadal.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies