Nadal o Smyczekovi: Pravý džentlmen

NETKY.SK • 21 Január 2015, 16:00 • 2 min
Nadal o Smyczekovi: Pravý džentlmen

MELBOURNE - Americký kvalifikant Tim Smyczek si v stredu vyslúžil uznanie nielen svojím výkonom v 2. kole melbournských grandslamových Australian Open proti favorizovanému španielskemu tenistovi Rafaelovi Nadalovi, ale aj prístupom v duchu fair play.

slovakia

left justify in out

"V prvom rade chcem pogratulovať Timovi, je to pravý džentlmen. To, čo urobil v záverečnom geme... Nie je veľa ľudí, ktorí by si takto počínali za stavu 5:6 v piatom sete," upozornil Nadal na protivníkovo gesto. 

 

Smyczek, 112. v renkingu, prijímal proti vyradeniu, bol dolu 0:30 a nechal Nadala zopakovať prvé podanie, keď miestneho šampióna zo sezóny 2009 vyrušil počas prípravy výkrik z publika. Američan napokon prehral 2:6, 6:3, 7:6 (2), 3:6, 5:7. 

 

Trojku hierarchie Nadala potrápilo brucho. Po treťom geme tretieho dejstva si zobral tabletku, v mnohých fázach duelu vyzeral fyzicky povážlivo: "Bol to pre mňa veľmi ťažký večer." Dvadsaťosemročný ľavoruký Malorčan bude v piatok v 3. kole hrať s 29-ročným Izraelčanom Dudim Selom, 106. v hodnotení. Bude to ich vzájomná premiéra.

 

"Neviem, či ten kričiaci neregistroval, že on už ide podávať. Súpera to však jasne vyhodilo z konceptu. Vnímam to tak, že som urobil správnu vec," skonštatoval 27-ročný Smyczek, pre ktorého zostáva maximom podľa renkingu prekonaného protivníka víťazstvo v roku 2012 v Delray Beach nad Rakúšanom Jürgenom Melzerom, vtedy 19. v systéme. 

Rodáka z Milwaukee vo Wisconsine Smyczeka nezväzovala psychika: "Mal som dobrú taktiku a vedel som, že najdôležitejšie bude neprestávať sa snažiť a nenechať sa opantať okolnosťami. Nervozita ma príliš nelimitovala, pretože som nemal čo stratiť." Američan teraz smeruje nazad na challengerovú úroveň, možno si zahrá už budúci týždeň na Havaji: "Samozrejme, že to bude iné ako večerná seansa v 15-tisícovej Rod Laver Arene. Keď ste však okolo stého miesta na rebríčku, je to súčasť údelu."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona