Nadal o kapitánke: Akoby som ja mal slúžiť v nemocnici

NETKY.SK • 20 Marec 2015, 13:02 • 2 min
Nadal o kapitánke: Akoby som ja mal slúžiť v nemocnici

INDIAN WELLS - Španielsky tenista Rafael Nadal si zrejme len ťažko sadne na daviscupovú lavičku k novej kapitánke reprezentačného tímu mužov z Pyrenejského polostrova Gale Leónovej-Garcíovej. Nepriamo to vyplýva z jeho aktuálnych vyjadrení.

slovakia

left justify in out

"Ľudia, ktorí sú v dianí či rozhodujú, musia mať prehľad o odvetví a dobre sa vyznať v reáliách. Toto mi pripadá tak, akoby mňa poslali slúžiť do nemocnice, hoci o medicíne nemám ani potuchy," povedal 14-násobný grandslamový šampión Nadal počas turnaja ATP World Tour Masters 1000 BNP Paribas Open v kalifornskom Indian Wells, citoval ho napríklad denník Marca.


Štyridsaťjedenročná niekdajšia 27. hráčka svetového rebríčka WTA vo dvojhre Leónová-Garcíová vystriedala vlani v septembri vo funkcii Carlosa Moyu, ktorý mal zmluvu na rok a neprejavil záujem o pokračovanie. Takýto krok vrchnosti národnej federácie RFET sa nezaobišiel bez zdvihnutého obočia. Výhrady netajil napríklad Toni Nadal, strýko a zároveň kouč Rafaela Nadala.


Víťazi Davis Cupu 2000, 2004, 2008, 2009 a 2011 Španieli minulý rok najprv prehrali v osemfinálovom 1. kole svetovej skupiny v Nemecku 1:4 a potom v "prelínačke" v mimoriadne improvizovanej zostave bez hviezd neuspeli v Brazílii (1:3). V rozhodujúcom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny ročníka 2015 nastúpia 17. - 19. júla v Rusku (v 1. kole mali voľno).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies