Nadal nie je v poriadku, ale bude hrať aj dvojhru v Riu

NETKY.SK • 3 August 2016, 08:30 • 2 min
Nadal nie je v poriadku, ale bude hrať aj dvojhru v Riu

RIO DE JANEIRO - Španielsky tenista Rafael Nadal sa rozhodol, že aj napriek nie stopercentnej kondícii sa na olympijských hrách v Riu de Janeiro predstaví aj vo dvojhre.

slovakia

left justify in out

Svoju účasť vo štvorhre aj miešanej štvorhre označila bývalá svetová jednotka za pravdepodobnú. Nadal pricestoval do Ria s dvojmesačným herným výpadkom po zranení zápästia na dominantnej ľavej ruke. Po dvojdňovom tréningovom zaťažení v dejisku OH sa však olympijský šampión z Pekingu 2008 rozhodol, že to predsa len skúsi. Piaty muž terajšieho singlového renkingu ATP predtým naposledy bol v akcii v máji na parížskom antukovom grandslamovom Roland Garros. Prekvapujúco tam nenastúpil na 3. kolo proti krajanovi Marcelovi Granollersovi-Pujolovi.


"Toto rozhodnutie sme prijali spoločne s mojím tímom. Situácia nie je ideálna, ale dospeli sme k záveru, že momentálne je najlepšou voľbou pokúsiť sa získať čo najlepší výsledok pre svoju krajinu. Mám za sebou šesť hodín intenzívneho tréningu a zápästie nie je na tom horšie ako deň predtým. A to je dobrá správa," skonštatoval Rafael Nadal podľa webovej stránky Medzinárodnej tenisovej federácie. Nadal trénoval na centrálnom kurte na ´harde´ v Olympijskom parku spoločne s krajanom Davidom Ferrerom, prizerala sa aj tímová kapitánka Conchita Martínezová. Víťaz štrnástich grandslamových turnajov a 9-násobný hrdina Roland Garros v Paríži by si mal zahrať aj po boku Marca Lópeza vo dvojhre a Garbine Muguruzovej-Blancovej v mixe. Svoje odhodlanie predstaviť sa súťažne v Riu vysvetlil aj vynútenou absenciou pred štyrmi rokmi v Londýne 2012. Navyše, pod sochou Krista bude Nadal aj vlajkonosičom Španielov na piatkovom slávnostnom otvorení Hier XXXI. olympiády.

 

"Neprechádzam dobrým obdobím, ale ktovie, čo prinesie budúcnosť. Pred štyrmi rokmi som musel vzdať Londýn, preto som teraz dostatočne nabudený aj motivovaný," dodal Nadal aj na športovom webe Marca. "Stále si myslíme, že Rafa je tou najlepšou voľbou na zisk olympijskej tenisovej medaily z Ria. A možno až troch," cituje Marca skvelú bývalú hráčku Conchitu Martínezovú.


Španielsky velikán sa teda nepridal do čoraz dlhšieho zoznamu absentérov nadchádzajúceho turnaja pod piatimi kruhmi v Riu. Na olympijskom mužskom tenisovom vrchole budú len z prvej svetovej desiatky svetového rebríčka z rôznych dôvodov chýbať piati hráči: Švajčiari Roger Federer (3.) a Stan Wawrinka (4.), Kanaďan Milos Raonic (7.), Čech Tomáš Berdych (8.) a Rakúšan Dominic Thiem (10.). Z ďalších svetových mien povedali Riu rezolútne nie Austrálčan Nick Kyrgios, Američan John Isner, Lotyš Ernests Gulbis či Slovák Martin Kližan. Vo väčšine prípadov zohrali podstatnú úlohu obavy z vírusu zika.


Žreb olympijského tenisového turnaja sa uskutoční vo štvrtok 4. augusta o 16.00 h SELČ. Podujatie sa začne už v sobotu 6. augusta, dvojhry vyvrcholia v nedeľu 14. augusta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona