Nadal nešetril sebakritikou po skorej rozlúčke s Barcelonou

NETKY.SK • 24 Apríl 2015, 11:49 • 2 min
Nadal nešetril sebakritikou po skorej rozlúčke s Barcelonou

BARCELONA - Španielsky kráľ antuky Rafael Nadal sa rozlúčil s tenisovým turnajom na tomto povrchu v Barcelone už v osemfinálovom 3. kole, po štvrtkovej prehre 4:6, 6:7 (6) s Talianom Fabiom Fogninim nešetril sebakritikou.

slovakia

left justify in out

"Bola to katastrofa. Fabio zahral lepšie ako ja a zaslúžil si víťazstvo. Kým sa mi nepodarí prísť na to, z čoho vyplývajú moje tohtosezónne výkyvy výkonnosti, zostanem herne zraniteľný," uznal podľa webu Asociácie tenisových profesionálov (ATP) 28-ročný ľavoruký Malorčan, ktorý v minulosti dosiahol v katalánskej metropole osem celkových triumfov.

 

"Minulý týždeň som v Monte Carle mal najlepší turnaj v tomto roku, bol plný vydarených vecí. Teraz prišiel úplný opak - veľmi negatívny týždeň. Myslel som si, že nachádzam konzistenciu, ale nestalo sa," vyhlásil štvrtý muž svetového rebríčka Nadal, ktorý v Monaku prehral v semifinále so Srbom Novakom Djokovičom a po štyroch tohtoročných antukových vystúpeniach bude mať na konte len jednu trofej (Buenos Aires).

 

"Výzvou pre mňa je dostať sa nazad na najvyššiu možnú úroveň. Budem pracovať, kým sa to neudeje. Som presvedčený, že sa mi to podarí," predznamenal držiteľ 65 singlových trofejí Nadal, ktorého Fognini na sypkom podklade zdolal aj pred dvoma mesiacmi v brazílskom Riu de Janeiro.

 

"Myslím si, že som predviedol naozaj solídny tenis. Úspech v druhom sete bol, samozrejme, kľúčový, lebo za stavu 1:1 by sa mi proti nemu už hralo zložito. O to viac, že by to bolo s vedomím nevyužitých troch mečbalov od stavu 6:3 v tajbrejku," povedal 27-ročný 30. hráč hodnotenia Fognini.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies