Nadal nemal ľahký rok, ale nestráca optimizmus

NETKY.SK • 20 November 2014, 10:58 • 2 min
Nadal nemal ľahký rok, ale nestráca optimizmus

LONDÝN - Španielsky tenista Rafael Nadal napriek svojmu už deviatemu triumfu na parížskom antukovom grandslamovom Roland Garros má za sebou sezónu skôr na zabudnutie.

slovakia

left justify in out

"Nebol to ľahký rok. Najmä jeho druhá polovica bola zložitá, ale aj to patrí k životu a kariére. Musím to akceptovať a zostať pozitívny," povedal tretí muž svetového rebríčka podľa Reuters aj webu Asociácie tenisových profesionálov (ATP) počas charitatívneho pokerového turnaja v Londýne, na ktorom aj v konkurencii hviezdneho brazílskeho futbalistu Ronalda zarobil 50 000 USD pre svoju nadáciu. 

 

Nadal vo finále januárových melbournských Australian Open bojoval okrem Švajčiara Stana Wawrinku aj so svojím chrbtom. Na londýnskom Wimbledone mu už v osemfinále vystavil stop mladý Austrálčan Nick Kyrgios. Letnú zámorskú sériu hardových podujatí s vrcholom v podobe newyorských US Open nútene vynechal pre pravé zápästie a jesenný program mu zredukovalo štrajkujúce slepé črevo - v čase šampionátu v britskej metropole podstúpil operáciu. 

 

"To, čo sa stalo s mojou rukou aj apendixom - problémy a zase problémy... Zatiaľ ešte netrénujem, ale som spokojný s tým, ako operácia dopadla, nevyskytli sa žiadne komplikácie," povedal 28-ročný Malorčan Nadal, ktorý si dáva dokopy aj spomenutý chrbát, a to s pomocou metódy využitia kmeňových buniek. S prípravou plánuje začať 1. decembra, do diania sa vráti na exhibičnom podujatí v Abú Zabí v SAE 1. - 3. januára a počas ďalšieho týždňa bude obhajovať titul v katarskej Dauhe. 

 

"Tento rok bol smoliarsky, charakterizovali ho ťažkosti, ktoré som v minulosti nemal. Robím tie správne veci, ale roky som naplno zaťažoval môj organizmus, takže takéto patálie sa môžu diať," uznal Nadal a optimisticky dodal: "Verím však tomu, že budem mať šancu dostať sa nazad a súperiť so všetkým, čo príde ako výzva." 

 

Držiteľ 14 titulov z Majors Nadal sledoval šampionátové dianie v britskej metropole a k čistému hetriku Srba Novaka Djokoviča uviedol: "Je to fantastický hráč. Zaslúži si byť tam, kde je. Dlho nemal žiadne zranenie a to je pre tenistu dôležité." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona