Nadal nebude hrať na Swiss Indoors v Bazileji

NETKY.SK • 18 Október 2013, 15:58 • 2 min
Nadal nebude hrať na Swiss Indoors v Bazileji

MADRID - Španielsky tenista Rafael Nadal sa odhlásil z turnaja Swiss Indoors, ktorý sa na budúci týždeň uskutoční vo švajčiarskom Bazileji. Svetová jednotka uviedla ako dôvod preťaženosť z náročného programu v posledných týždňoch.

slovakia

left justify in out

"Ľutujem, ale do Bazileja nepocestujem. Chcem sa ospravedlniť všetkým, ktorí ma tam chceli vidieť, ale nahustený program sa negatívne prejavil na mojom tele. Potrebujem trochu zregenerovať," vyhlásil Nadal prostredníctvom svojej prezentácie na Facebooku. "Urobím všetko preto, aby som o rok v Bazileji nechýbal," dodal 27-ročný ľavák z Mallorcy.

Nadal sa len vo februári vrátil do tenisového diania na hlavnom okruhu ATP po sedemmesačnej pauze zavinenej zranením kolena. Odvtedy však vyhral 10 turnajov vrátane Roland Garros a US Open a z piatej priečky rebríčka sa dostal až na samý vrchol. V posledných dvoch týždňoch sa však už na jeho výkonoch na ázijskom turné prejavila únava. Vo finále v Pekingu nestačil na Novaka Djokoviča a v Šanghaji na podujatí série ATP World Tour Masters 1000 prehral už v semifinále s Argentínčanom Juanom Martínom del Potrom. V tomto roku by mal ešte absolvovať halový turnaj v Paríži a chýbať by nemal ani na tradičnom koncosezónnom podujatí ATP World Tour Finals v Londýne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona