Nadal môže aj stokrát prehrať, stále sa bude usmievať

NETKY.SK • 11 August 2015, 11:00 • 2 min
Nadal môže aj stokrát prehrať, stále sa bude usmievať

MONTREAL - Španielsky tenista Rafael Nadal uviedol, že jeho slabšia výkonnosť v tomto roku nie je dôvodom na predčasné ukončenie kariéry. V týchto intenciách vôbec neuvažuje. Bývalý svetový hráč číslo 1 sa v tejto sezóne výraznejšie nepresadil na grandslamových turnajoch a v rebríčku klesol z tretieho na desiate miesto, momentálne je deviaty.

slovakia

left justify in out

"Samozrejme, väčšiu časť kariéry už mám za sebou, ale nad koncom neuvažujem. Každý deň je pre mňa pracovný a tak sa mi to páči," cituje Nadala server tennis.com. "Stále mám potenciál a chuť sa zlepšovať. Ak sa raz ráno zobudím bez motivácie, bude to signál na ukončenie kariéry," vysvetlil Nadal.

Dvadsaťdeväťročný ľavák z Manacoru na ostrove Malorka má v zbierke 14 grandslamových titulov, z toho 9 získal na obľúbenej parížskej antuke. V tomto roku sa mu však ani pri Seine nedarilo podľa predstáv. Vo štvrťfinále ho vyradil neskorší finalista a zároveň svetová jednotka Novak Djokovič. Bola to len druhá Nadalova prehra v Paríži počas 11 rokov. Na okruhu ATP získal Španiel v tomto roku tri tituly: na antuke v Buenos Aires a Hamburgu a na tráve v Stuttgarte. Jeho zápasová bilancia je momentálne 39 víťazstiev - 12 prehier.

Ako však sám povedal pred začiatkom turnaja ATP Masters 1000 v Montreale, prehry ho neubíjajú, ale motivujú. "Snažím sa nikdy nestrácať úsmev na tvári. Aj keby som v budúcnosti prehral 100 zápasov, neprestanem sa usmievať," doplnil Nadal.

Nadal vstúpil do turnaja na tvrdom povrchu v Montreale triumfom v 1. kole štvorhry. Spoločne s krajanom Fernandom Verdascom zdolali americko-český pár Jack Sock, Tomáš Berdych 6:3, 5:7, 10:6. Vo dvojhre bude súperom Španiela v 2. kole Ukrajinec Serhij Stachovskij. V 1. kole mal Nadal ako sedmička turnaja voľný žreb.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies