Nadal mení prípravu na Wimbledon, dôvodom sú dane

NETKY.SK • 14 Október 2011, 23:41 • 2 min
Nadal mení prípravu na Wimbledon, dôvodom sú dane

Nadal mení prípravu na Wimbledon, dôvodom sú dane - Tenis Španielsky tenista Rafael Nadal mení spôsob prípravy na Wimbledon. Namiesto tradičného trávnatého turnaja v londýnskom Queens Clube bude štartovať na podujatí v nemeckom Halle.

slovakia

left justify in out

img

Španielsky tenista Rafael Nadal mení spôsob prípravy na Wimbledon. Namiesto tradičného trávnatého turnaja v londýnskom Queens Clube bude štartovať na podujatí v nemeckom Halle. Dôvodom sú vysoké britské dane pre športovcov.
"Je to pravda. Britský daňový systém komplikuje množstvo vecí. Ak budem hrať v Queens Clube, problémom nie je výhra, ale problém je v tom, že ak tam pôjdem, môžem prísť o peniaze. Ak tam pôjdem na týždeň, vezmú si veľa peňazí od mojich sponzorov," uviedol Španiel.
Pre tenistu rovnako ako pre iných športovcov platí, že pri vstupe na britskú pôdu podlieha ich celosvetový príjem zdaneniu britským daňovým systémom. Tento zákon sa nevzťahuje na tímy. Organizátori Wimbledonu už lobovali za zmenu tohto zákona, zatiaľ však bezúspešne.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies