Nadal má v Riu zlato zo štvorhry: Má šancu na double

NETKY.SK • 13 August 2016, 08:25 • 2 min
Nadal má v Riu zlato zo štvorhry: Má šancu na double

RIO DE JANEIRO - Štvorhru mužov na olympijskom turnaji v Riu de Janeiro ovládli španielski tenisti Rafael Nadal a Marc Lopez.

slovakia

left justify in out

V dramatickom finále debla ako šiesty nasadený pár zdolali turnajové pätorky Rumunov Florina Mergeu a Horiu Tecaua za 2:28 h 6:2, 3:6, 6:4.

 

Nadal má tak šancu získať v Riu double, keďže stále je v hre aj vo dvojhre, v semifinále sa stretne v sobotu s Argentínčanom Juanom Martinom del Potrom. Španiel sa už postaral o historický zápis, keď rovnako ako v minulosti Venus a Serena Williamsové či Čiľan Nicolas Massu dokázali na OH triumfovať v dvojhre i štvorhre. Tridsaťročný Nadal získal singlové zlato v Pekingu 2008.

 

Bronzové medaily si vybojovali Američania Steve Johnson a Jack Sock, v zápase o 3. miesto zvíťazili ako nenasadený pár nad sedmičkami "pavúka" Danielom Nestorom a Vasekom Pospisilom v dvoch setoch 6:2, 6:4.

 

štvorhra - finále:

Marc Lopez, Rafael Nadal (6-Šp.) - Florin Mergea, Horia Tecau (5-Rum.) 6:2, 3:6, 6:4

zápas o 3. miesto:

Steve Johnson, Jack Sock (USA) - Daniel Nestor, Vasek Pospisil (7-Kan.) 6:2, 6:4

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona