Nadal je rád, že môže hrať opäť zápasy

NETKY.SK • 6 Február 2013, 08:05 • 2 min
Nadal je rád, že môže hrať opäť zápasy

Nadal je rád, že môže hrať opäť zápasy

slovakia

left justify in out

img

Španielsky tenista mal radosť po úspešnom návrate na kurty.

Španielsky tenista Rafael Nadal zaznamenal víťazný návrat na kurty po vyše sedemmesačnej pauze spôsobenej zraneniami a ďalšími zdravotnými problémami, Na turnaji ATP v čílskom Viňa del Mar sa s Argentínčanom Juanom Monacom suverénne prebojovali do 2. kola štvorhry, keď na úvod zdolali druhú nasadenú českú dvojicu František Čermák, Lukáš Dlouhý hladko 6:3, 6:2.

Pre bývalú svetovú jednotku to bol prvý súťažný zápas od júna 2012, keď vypadol v 2. kole Wimbledonu s Čechom Lukášom Rosolom. Po Viňa del Mar má v pláne odohrať ešte antukové turnaje v brazílskom Sao Paulo a mexickom Acapulcu. V 2. kole dvojhry nastúpi proti Argentínčanovi Federicovi Delbonisovi. Nadal po úspešnom návrate do súťažného kolotoča netajil spokojnosť. "Mám veľkú radosť z toho, že môžem byť opäť na dvorci a hrať. Pokiaľ ide o boľavé koleno, už pri príchode do Viňa del Mar som hovoril, že nechcem priveľmi hovoriť o tejto téme. Dôležité je, že doktori mi dali zelenú a povedali, že tam nie je riziko zhoršenia môjho zdravotného stavu," povedal Nadal pre agentúru AP.

Sedemnásobný šampión Roland Garros sa podľa vlastných slov ešte necíti stopercentne fit. "Koleno ma stále pobolieva a potrvá ešte niekoľko týždňov, kým sa úplne zotavím. Teší ma však, že môžem konečne hrať súťažné zápasy a že hneď ten prvý bol pre mňa víťazný, hoci išlo len o štvorhru. Uvidíme, ako to pôjde vo dvojhre," dodal víťaz jedenástich grandslamových turnajov, ktorý pre zranenie vynechal vlaňajší US Open i tohtoročný Australian Open. 

štvorhra - 1. kolo:
Juan Monaco, Rafael Nadal (Arg./Šp.) - František Čermák, Lukáš Dlouhý (2-ČR) 6:3, 6:2

dvojhra - 1. kolo:
Albert Montanes (Šp.) - Nicolas Massu (Chile) 6:7 (6), 6:3, 6:4, Horacio Zeballos (Arg.) - Diego Schwartzman (Arg.) 1:6, 6:2, 6:2, Federico Delbonis (Arg.) - Guido Pella (Arg.) 2:6, 7:6 (4), 7:6 (1)

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies