Nadal je opäť v najlepšej štvorke, obhajca titulu v Londýne skončil

NETKY.SK • 20 November 2020, 13:24 • 2 min
Nadal je opäť v najlepšej štvorke, obhajca titulu v Londýne skončil

Turnaj najlepšej svetovej osmičky tenistov ATP Finals v Londýne už je bez obhajcu titulu. Grék Stefanos Tsitsipas sa neprebojoval do semifinále, keď podľahol Španielovi Rafaelovi Nadalovi 4:6, 6:4, 2:6.

slovakia

left justify in out

Starí známi

Svetový hráč číslo 2 Nadal postúpil po šiesty raz do semifinále na koncoročnom šampionáte a uchoval si šancu na zisk titulu, ktorý v jeho úctyhodnej zbierke stále chýba. Súperom 34-ročného Španiela v súboji o postup do finále bude Rus Daniil Medvedev, ktorý je už istý víťaz skupiny Tokio 1970. Nadal hrá na Turnaji majstrov nepretržite od roku 2005, čiže aktuálne šestnástykrát v sérii.

 

img


"Semifinále na poslednom turnaji v roku je pre mňa veľmi dôležité. Teším sa na zápas s Daniilom Medvedevom. Aj minulý rok som v Londýne vyhral v základnej skupine dva zápasy, ale vtedy som nepostúpil. Chýbalo mi trochu šťastia, rok predtým som zasa musel odstúpiť. Zväčša sú tieto posledné turnaje v roku o zvýšenej únave, ale tento rok je to trochu iné. Som pripravený v semifinále vydať zo seba to najlepšie," uviedol Rafael Nadal, cituje ho oficiálny web ATP Finals.

 

Hewitt už ako mlaďas

Dvadsaťdvaročný Tsitsipas nevyužil šancu stať sa druhým najmladším hráčom, ktorý obháji titul na ATP Finals. Austrálčanovi Lleytonovi Hewittovi sa to podarilo ako 21-ročnému v roku 2002. Grék ukončil "pandemickú" sezónu so zápasovou bilanciou 29-14 a jedným turnajovým titulom v Marseille. V rebríčku ATP mu patrí 6. priečka.

 

img


Okrem Nadala a Medvedeva je istým účastníkom londýnskeho semifinále aj Rakúšan Dominic Thiem. Vlaňajší finalista sa stal víťazom skupiny Londýn 2020. Jeho súper v semifinále vzíde z piatkového súboja medzi svetovou jednotkou Novakom Djokovičom a Nemcom Alexandrom Zverevom (15.00 h).

 

 

"Djokovič je hráč, proti ktorému sa hrá vždy ťažko. Odhliadnuc od momentálnej formy, vždy bojuje o víťazstvo a favoritom bude aj teraz," uviedol Zverev.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies