Nadal budúci týždeň s voľnou kartou v Hamburgu

NETKY.SK • 21 Júl 2015, 15:36 • 2 min
Nadal budúci týždeň s voľnou kartou v Hamburgu

HAMBURG - Španielsky tenista Rafael Nadal sa na základe voľnej karty predstaví na budúcotýždňovom turnaji ATP World Tour 500 bet-at-home Open na antuke v nemeckom Hamburgu.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročný momentálne 10. muž renkingu Nadal získal na tomto podujatí trofej v roku 2008, keď ešte - naposledy - malo štatút Masters 1000.

"Neskutočne sa tešíme z toho, že u nás znova bude hrať najlepší antukár histórie. Samozrejme, že z toho vyplýva určitá finančná záťaž. Myslím si však, že to ustojíme. Hráči jeho typu sú vždy diváckym magnetom," povedal riaditeľ podujatia v lokalite Rothenbaum Michael Stich. 

 

Podľa webu Tennis.de dostane ľavoruký Malorčan štartovné na úrovni pol milióna eur. Štrnásťnásobný grandslamový šampión Nadal prehral 2. júla v 2. kole Wimbledonu s Nemcom Dustinom Brownom. 

 

Portál Live Tennis informoval, že súčasťou požiadaviek Nadala bola voľná karta pre 18-ročného krajana Jaumeho Antoniho Munara-Clara (kedysi bol 3. v juniorskom renkingu ITF, medzi seniormi mu v systéme ATP teraz patrí 683. pozícia). Po pozitívnej odozve zrejme nebude mať privilégium takého typu domáci Jan-Lennard Struff, keďže ďalšiu "wild card" dostal iný nemecký hráč Alexander Zverev a posledná pravdepodobne pripadne slávnemu veteránovi Tommymu Haasovi. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona