Nadal bude na turnaji ATP v Pekingu dýchať Djokovičovi na krk

NETKY.SK • 1 Október 2013, 11:49 • 2 min
Nadal bude na turnaji ATP v Pekingu dýchať Djokovičovi na krk

PEKING - Španielsky tenista Rafael Nadal chce zvíťaziť na turnaji ATP China Open a vrátiť sa tak na post svetovej jednotky. Tam momentálne tróni Novak Djokovič, ktorého však Nadal v tejto sezóne zdolal v semifinále Roland Garros a vo finále US Open.

slovakia

left justify in out

Od spomínaného triumfu spred mesiaca vo Flushing Meadows odohral španielsky borec len jeden duel v dvojhre a jeden vo štvorhre. Bolo to počas víťazného duelu v Davisovom pohári s Ukrajinou. Odkedy sa 27-ročný Nadal vo februári vrátil zo sedemmesačného zranenia, tak je nezastaviteľný. Vyhral desať titulov a jeho bilancia je 61 výhier a tri prehry. 

Nadal predstihne v rebríčku ATP Djokoviča v prípade, že sa v Pekingu kvalifikuje až do semifinále. A to bez ohľadu na to, či zverenec slovenského trénera Mariána Vajdu turnaj vyhrá. "Bude ešte veľmi ťažké stať sa svetovou jednotkou," povedal Nadal pre portál atpworldtour.com. "Ak však budem ďalej hrať spôsobom, ako som hral v posledných mesiacoch, tak dúfam, že mám šancu aj v Pekingu. Chcem skompletizovať skvelú sezónu. Prežívam jednu z najlepších sezón v kariére. Preto tak dobre stojím v rebríčku."

Djokovič zakončil kalendárny rok ako svetová jednotka v posledných dvoch sezónach, ale len Nadalovo zranenie mu to umožňuje zatiaľ v tomto ročníku. "O tom niet pochýb, že Nadal má najlepšie výsledky v tomto roku," potvrdil Djokovič. "V tomto roku bol najlepším tenistom na svete. Mne sa počas sezóny nevyhýbali dobré ani zlé výkony. Ale ešte stále to je pre mňa celkom dobrá sezóna. Ale ešte nie je koniec."

Nadal začne v Pekingu ako turnajová dvojka proti Kolumbijčanovi Santiagovi Giraldovi, zatiaľ čo Djokovič si skrížil rakety s českým hráčom Lukášom Rosolom. Aktuálne tretí hráč svetového "rankingu" Andy Murray absentuje po operácii chrbta, zatiaľ čo bývalý svetový líder Roger Federer bude rovnako chýbať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona