Nadal a Djokovič do štvrťfinále,Wozniacka prvýkrát zdolala S. Williamsovú

NETKY.SK • 28 Marec 2012, 11:48 • 2 min
Nadal a Djokovič do štvrťfinále,Wozniacka prvýkrát zdolala S. Williamsovú

Nadal a Djokovič do štvrťfinále,Wozniacka prvýkrát zdolala S. Williamsovú - Tenis Dánka Caroline Wozniacka postúpila do semifinále tenisového turnaja WTA v Miami po výhre nad Američankou Serenou Williamsovou 6 4 a 6 4.

slovakia

left justify in out

img

Dánka Caroline Wozniacka postúpila do semifinále tenisového turnaja WTA v Miami po výhre nad Američankou Serenou Williamsovou 6:4 a 6:4. Americká desiatka turnaja tak stratila šancu na zisk jej rekordného šiesteho turnajového triumfu v Key Biscaine.
      Bývalá svetová jednotka Wozniacka nastúpi v boji o semifinále proti Ruske Marii Šarapovovej. Nad Serenou Williamsovou vyhrala vôbec prvýkrát v kariére, potrebovala na to štyri pokusy. Po zápase tvrdila, že je táto výhra dodá sebavedomie: "Určite mi to dodá na sebavedomí. Tvrdá práca sa vypláca. Musím ďalej tvrdo makať, veď je tu stále veľa čo zlepšovať." Američanka ocenila výborný servis súperky: "Myslím si, že dnes podávala najlepšie počas celej jej kariéry. Ja som zasa robila veľa chýb. Neuveriteľne veľa. A na to nie je miesto na takomto turnaji. Už som staršia a nemalo by sa mi to stávať." 
      Zo 4. kola ďalej postúpili v mužskej časti turnaja dvaja najvyššie nasadení hráči Novak Djokovič zo Srbska aj Rafael Nadal zo Španielska. Svetová jednotka resp. zverenec slovenského trénera Mariána Vajdu si poradil s Francúzom Richardom Gasquetom 7:5, 6:3. Nadal prekonal Japonca Keia Nišikoriho dvakrát 6:4 napriek problémom s kolenami. "Počas turnaja má trápia kolená, som rád, že som postúpil do štvrťfinále. Nie som v najlepšej fyzickej kondícii čo sa týka ľavého kolena, ale najdôležitejšie je, že vyhrávam. Začiatok bol ťažký, mal som začať agresívnejšie a nešlo mi ani podanie. Potom to už ale bolo v poriadku, cítil som, že dokážem ľahšie vyhrávať svoje podania, ako on moje," uviedol nadal, ktorého čaká v boji o semifinále Francúz Jo-Wilfried Tsonga. Djokovič bude vo štvrťfinále súperiť so Španielom Davidom Ferrerom.
      Z turnaja vypadol domáci matador Andy  Roddick, ktorý po vyradení Švajčiara Rogera Federera teraz zostal na rakete Juana Monaca z Argentíny 5:7 a 0:6.

Zdroj: TASR/Reuters, AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies