Nadačný fond Getrag pre región podporí sedem projektov na východe Slovenska

NETKY.SK • 16 Marec 2018, 15:52 • 2 min
Nadačný fond Getrag pre región podporí sedem projektov na východe Slovenska

KOŠICE - Grantový program Getrag pre región podporí sedem projektov na východnom Slovensku, ktoré sú zamerané na bezpečnosť, mobilitu, environmentálne programy, vzdelávanie a rozvoj detí a mládeže. Tretí ročník programu, ktorý realizuje Karpatská nadácia, prerozdelil týmto projektom 15.000 eur. Informoval o tom v piatok manažér grantových programov Karpatskej nadácie Tomáš Török.

slovakia

left justify in out

Medzi podporené organizácie patrí aj košické občianske združenie Maják nádeje, ktoré zorganizuje kreatívne dielne pre ženy v núdzi, aby mohli získať nové pracovné zručnosti a návyky. Podporeným projektom si aj ich deti budú môcť vyskúšať tvorivé aktivity a efektívne vyplniť voľný čas. Do kreatívnych dielní sa zapoja aj obyvatelia Košíc a okolia, ktorí majú záujem spoznať rodiny v núdzi, ich príbehy a potreby.

 

V Jaklovciach sa cez projekt obce Separkovia z Jakloviec môžu deti z miestnej materskej školy tešiť na environmentálnu výchovu a vzdelávanie. Pravidelne budú navštevovať okolité lesy a spoznávať druhy stromov. Naučia sa ich sadiť a spracovávať drevo. So žiadosťami o podporu na projekty uspeli aj Atletický legionársky klub, občianske združenie Atletika Košice, Nadácia záchrany a obnovy Senianskeho kaštiela, ako aj obce Ardovo a Péder.

 

"Tretí ročník programu Getrag pre región opäť podporil viacero skutočne inovatívnych projektov v Košiciach, ako aj v menších obciach v regióne. Aktívni občania sú pre tento región a krajinu dôležití a my ich radi v ich snahách o zlepšenie vlastnej komunity podporíme," uviedla riaditeľka Karpatskej nadácie Laura Dittel.

 

Grantový program je financovaný z Nadačného fondu Getrag a podporuje projekty neziskových organizácií a obcí, ktoré ponúkajú inovatívne dlhodobo udržateľné riešenia miestnych potrieb a dokážu inšpirovať. Fond doposiaľ podporil 36 projektov celkovou sumou 101.600 eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona