Nadácia Výskum rakoviny organizuje Korčuľovanie pre nádej

NETKY.SK • 18 Január 2015, 15:44 • 2 min
Nadácia Výskum rakoviny organizuje Korčuľovanie pre nádej

BRATISLAVA - Nadácia Výskum rakoviny začína počas polročných prázdnin v pondelok 2. februára tradíciu charitatívneho podujatia Korčuľovanie pre nádej.

slovakia

left justify in out

Korčuľovať sa bude v bratislavskej ICE aréne - Zimnom štadióne Lamač od 9:45 do 13:15. Organizátori pozývajú na štadión rodiny s deťmi, predškolskú a školskú mládež, jednotlivcov aj skupiny priateľov. Cieľom je zapojiť čo najviac detí, mladých aj dospelých do pohybových aktivít, upozorniť na problémy onkologických pacientov a získať peniaze na kúpu onkologických diagnostických a liečebných prístrojov. Agentúru SITA informovala členka Správnej rady Nadácie Výskum rakoviny Soňa Čierniková.

 

Verejnosť sa bude môcť voľne korčuľovať s hudobným sprievodom, pripravené sú súťaže na korčuliach so sladkými odmenami, škola korčuľovania v oddelenej časti klziska, predstavia sa aj mladí hokejisti z klubu HKL Bratislava a krasokorčuliarky. Účasť podľa organizátorov prisľúbili aj niektorí hokejoví reprezentanti do 20 rokov, ktorí nedávno získali bronzovú medailu na majstrovstvách sveta s podmienkou, ak budú na Slovensku. Krasokorčuliarske figúry predvedie slovenský olympijský reprezentant Jozef Beständig. Organizátori pozvali aj kúzelníka Michala Biganiča, sprievodnú pieseň podujatia "Heart" zaspieva speváčka Janais. Podujatie bude moderovať Richard Vrablec.

 

Korčuľovanie pre nádej bude rozdelené do troch hodinových blokov, medzi ktorými bude 15-minútová prestávka na úpravu ľadovej plochy. K štartovnému budú korčuliari zadarmo dostávať odznak so snežienkou, ktorá je symbolom Nadácie výskum rakoviny. Snežienku si nadácia zvolila preto, že je to krehký kvietok, ktorý sa aj napriek nepriazni zimného počasia prediera na svet, aby ako prvý privítal jar. Svojím úsilím pripomína slovenský onkologický výskum, ktorý napriek ťažkostiam, problémom a stálemu nedostatku financií, krok za krokom prináša nové poznatky, ktoré pomáhajú víťaziť nad rakovinou.

 

Hlavným cieľom Nadácie Výskum rakoviny je podporovať a propagovať základný, translačný a klinický výskum nádorových ochorení s cieľom využitia výsledkov v medicínskej praxi. Aktivity nadácie prispievajú k tomu, aby sa nádorové ochorenia stali opakovane liečiteľné a aby laická aj odborná verejnosť akceptovala onkologickú vedu a výskum ako neoddeliteľnú súčasť boja proti rakovine. Za 20 rokov svojej činnosti, zvlášť počas posledných 12 rokov, nadácia získala 960 tisíc eur na zakúpenie 15 špičkových výskumných a diagnostických prístrojov, podporila desiatky mladých onkológov v ich odbornom vývoji, v spolupráci s Ústavom experimentálnej onkológie SAV organizuje vedecko-popularizačné Vedecké dielne onkológia pre stovky študentov stredných škôl v rámci celého Slovenska, organizuje Súťaž mladých onkológov, prispieva na arteterapiu detských onkologických pacientov v DFNsP Bratislava. Peniaze získava formou darov od fyzických aj právnických osôb, organizovaním alebo formou charitatívneho partnera mnohých kultúrnych a športových podujatí ako Odzvoňme rakovine, Beh pre život, Na kolesách proti rakovine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies